Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Σοκολατόπιτα στη στιγμή

Ήταν ένα από τα απογεύματα που περίμενα μια φίλη στο σπίτι για καφέ και σκεφτόμουν ότι θα ήθελα να σερβίρω κι ένα γλυκό, αλλά κάτι που να έχω φτιάξει εγώ και να έχει σοκολάτα. Και τότε θυμήθηκα πως λίγες μέρες πριν είχα δει μια συνταγή στο ίντερνετ για μια σοκολατόπιτα με πολύ λίγα υλικά. Με υλικά που έχεις στο σπίτι, ακόμα κι αν έχεις μέρες να πας στο σούπερ μάρκετ (όπως εγώ). Πραγματικά, αν έχεις στο σπίτι ζάχαρη, αλεύρι και κακάο ξεκίνα να τη φτιάξεις. Ελάχιστα υλικά, ελάχιστος χρόνος και πολύ λίγα σκεύη για άλειμμα. 

Υλικά
1 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
3/4 φλ. τσ. ζάχαρη
1/4 φλ. τσ. κακάο
1 1/2 κουτ. γλ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. τσ. γάλα
2 κουτ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. τσ. ζάχαρη
1/4 γλ. τσ. κακάο
1 φλ. τσ. βραστό νερό

Η εκτέλεση της συνταγής έχει ως εξής:
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν,το αλάτι και ανακατεύουμε καλά, έπειτα ρίχνουμε και το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα (δε χρειάζεται καν μίξερ). Αφού βάλουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι κάνουμε το εξής περίεργο. Έχοντας ανακατέψει τη δεύτερη δόση ζάχαρης και κακάο πασπαλίζουμε το μείγμα και έπειτα περιχύνουμε σιγά σιγά σε όλο το ταψάκι το βραστό νερό. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170΄για 40 λεπτά περίπου.
Προσοχή: Επειδή είναι μια τεμπελόπιτα με λίγα υλικά δε κόβεται, αλλά σερβίρεται με κουτάλα (το λάτρεψα αυτό). Επίσης γαρνιρίστε με παγωτό ή κρέμα γάλακτος.
Αυτά που δε λέει η συνταγή και θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας είναι δύο. Η ζάχαρη που βάζουμε για το πασπάλισμα του μείγματος θεωρώ ότι είναι πολλή. Την επόμενη φορά θα βάλω μισό φλυτζάνι. Επίσης, μη τρομάξετε όταν στο πάτο του ταψιού, αφού το βγάλετε από το φούρνο, δείτε ένα σοκολατένιο υγρό. Είναι το βραστό νερό που προσθέσαμε στο τέλος και είναι τέλειο για να περιχύσουμε τη σοκολατόπιτα αφού τη σερβίρουμε. Μόλις κρυώσει εξάλλου, πήζει αρκετά.

Πραγματικά δοκιμάστε την, τα υλικά σίγουρα τα έχετε στο σπίτι, και θα είναι έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά! Εγώ θα την ξαναφτιάξω... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.