Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

1ος Ημιμαραθώνιος Δήμου Μαραθώνα

Τη Κυριακή 8/09, είχαμε την τύχη να βρεθούμε στον 1ο Ημιμαραθώνιο που οργάνωνε ο Δήμος Μαραθώνος και να μοιραστούμε από κοντά τη χαρά των συμμετεχόντων. Μια εκδήλωση που έγινε στα πλαίσια του μεγάλου Μαραθωνίου που θα λάβει χώρα το Νοέμβρη και που τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων που ασχολούνται με το τρέξιμο και τον αθλητισμό.Ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν παραπάνω από τον προσδοκώμενο, γύρω στους 2000, πράγμα που βρήκε την οργάνωση σχετικά απροετοίμαστη (κάποια στιγμή στους σταθμούς εφοδιασμού τελείωσαν τα μπουκαλάκια νερού που δίνονταν στους δρομείς). Αλλά η διοργάνωση αυτή κάθε χρόνο είμαστε σίγουροι πως θα γίνεται όλο και καλύτερη, αφού φιλοδοξεί να γίνει μια μεγάλη αθλητική γιορτή, που θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες (Έλληνες και ξένους) να τρέξουν σ’ ένα χώρο με πανάρχαια ιστορία και σημασία. 

Η εκκίνηση δόθηκε στις 9 το πρωί και τα χιλιόμετρα που είχαν να διανύσουν οι δρομείς ήταν 21. Ανάμεσα τους άνθρωποι όλων των ηλικιών, ακόμα και ηλικιωμένοι κατάφεραν να τερματίσουν με μια πολύ αξιοπρεπή απόδοση και καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές και τους υπόλοιπους δρομείς. Η διαδρομή του ημιμαραθωνίου είχε κατεύθυνση επί της Λεωφόρου Μαραθώνος προς την Αθήνα, αναστροφή στη διασταύρωση προς Ζούμπερι, με κατεύθυνση προς Μαραθώνα και  διέλευση από το χώρο του Τύμβου των Μαραθωνομάχων. Ο εκφωνητής από την αρχή συμβούλευσε τους συμμετέχοντες να κρατήσουν δυνάμεις μιας και η κλίση της λεωφόρου είναι αρκετά ανοδική. Αλλά και οι καιρικές συνθήκες δε βοήθησαν ιδιαίτερα, αφού είχε πολλή ζέστη.
Ωστόσο κάθε δρομέας τερμάτιζε με χαμόγελο και περηφάνια και με το τέλος της διοργάνωσης έβλεπες όλους τους δρομείς να γίνονται μια παρέα.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα επίσημα αποτελέσματα των χρόνων των δρομέων, ωστόσο ανεπίσημα ακούσαμε πως ο πρώτος που έφτασε στον τερματισμό είχε προσωπικό χρόνο 01:15'. Αναμένουμε με ανυπομονησία και χαρά τον μεγάλο αγώνα του Μαραθωνίου το Νοέμβρη για να χειροκροτήσουμε έναν δικό μας άνθρωπο που θα λάβει μέρος, αλλά και για να σας μεταφέρουμε το κλίμα από την εκδήλωση.


Η εκκίνηση

Δρομείς με χιούμορ

Οι αθλητές φτάνουν στον τερματισμό
Το μετάλλιο του Ημιμαραθωνίου

Ο γλυκός μας Τeddy βραβεύτηκε κι αυτός!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.