Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Σάλτσα guacamole


guacamole
Έχουμε φυτέψει το αβοκάντο μας, έχει περάσει ο χρόνος που χρειάζεται για να μας δώσει τους καρπούς και να που εμφανίζεται το πρώτο φρούτο μας. Πέρα από την περηφάνια μας που τα καταφέραμε πρέπει να σκεφτούμε και τι θα κάνουμε το αβοκάντο. Πέρα από ωμό το συγκεκριμένο φρούτο χρησιμοποιείται πάρα πολύ σε συνταγές κυρίως σαλάτες και σάλτσες. Η σάλτσα guacamole είναι πασίγνωστη και πεντανόστιμη.

Πως όμως θα την φτιάξουμε; Χρειαζόμαστε :

Λίγο τσίλι ανάλογα με το πόσο καυτερό είναι το γούστο μας.
Δύο φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες.
Μια χούφτα κόλιανδρο
3 ώριμα αβοκάντο
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
Χυμό από ένα λάιμ
Αλάτι

Σε ένα γουδί ρίχνουμε το τσίλι, το κρεμμύδι, το κόλλιανδρο και το αλάτι και αρχίζουμε το χτύπημα.
Έχουμε ήδη κόψει το αβοκάντο, το έχουμε κόψει σε κύβους. Το ρίχνουμε και αυτό στο γουδί και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν η σάλτσα πάρει την μορφή που θέλουμε προσθέτουμε το χυμό από το λάιμ.

Σερβίρεται αμέσως ή αλλιώς για πιο δροσιστική γεύση την αφήνουμε λίγο στο ψυγείο.

1 σχόλιο:

  1. Γεια σου.! :)
    Μόλις κέρδισες ένα βραβειάκι..
    Συγχαρητήρια για το blog σου :)
    Έλα μια βόλτα να το παραλάβεις.!

    http://beautydiarybyalexandra.blogspot.gr/2013/05/my-first-award-one-lovely-blog.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.