Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Σάμαλι νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Γλυκό νηστίσιμο γίνεται, γλυκό χωρίς λάδι γίνεται;

Η απάντηση είναι ναι και είναι και πολύ νόστιμο.

Το σημερινό γλυκό μας δεν είναι άλλο από σάμαλι νηστίσιμο, είναι ότι πρέπει για την Μεγάλη Εβδομάδα και κυρίως για την αυριανή μέρα που κάποιοι από εμάς νηστεύουμε και το λάδι.

Θα χρειαστούμε :
samali xoris ladi
μισό κιλό σιμιγδάλι ψηλό
μισό κιλό σιμιγδάλι χονδρό
μισό κιλό ζάχαρη άχνη
1 ½ ποτήρι νερό
1 ½ ποτήρι πορτοκαλάδα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού ή/και λεμονιού
Για το σιρόπι
4 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
πορτοκαλόφλουδα


Ανακατεύουμε όλα τα υγρά σε μία λεκανίτσα με το σύρμα, ρίχνουμε και το μπείκιν.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε καλά. Το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Το ρίχνουμε σε λαδωμένο (είναι το μόνο σημείο που θα χρειαστούμε λίγο λαδάκι) και αλευρωμένο ταψί.
Το ψήνουμε στους 180 oc για περίπου μισή ώρα.

Έχουμε ήδη φτιάξει το σιρόπι μας και όταν το γλυκό μας κρυώσει το ρίχνουμε από επάνω και περιμένουμε να απορροφηθεί.

Προσωπική άποψη και συμβουλή για το γαρνίρισμα, τριμμένη καρύδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.