Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Είναι ακόμα κολλημένος με την πρώην?


kollimenos me tin proin

Το παρελθόν είτε το κρύβουμε πολύ καλά είτε έρχεται στην επιφάνεια πολύ νωρίς. Πότε είναι ίσως η κατάλληλη ώρα να μιλήσουμε με τον σύντροφό μας για τις πρώην σχέσεις μας; Όταν θα γνωριστούμε καλύτερα ή από νωρίς γιατί απλά το παρελθόν δεν έχει και πολύ σημασία.

Και όμως εκεί που είστε καλά συνειδητοποιείτε ότι αναφέρει συνέχεια ένα γυναικείο όνομα. Και η ερώτηση ταλανίζει το μυαλό σας είναι πολύ κολλημένος με την πρώην σχέση του ή απλά να μην δώσω σημασία και να προχωρήσω παρακάτω;

Σίγουρα όποιος αναφέρει πάνω από δύο φορές το όνομα της πρώην του εξακολουθεί να την σκέφτεται και αν το αναφέρει σε συνδυασμό με πράγματα που έκαναν και μοιράστηκαν μάλλον δεν την έχει διαγράψει ακόμα. Η σύγκριση μαζί της στο μυαλό του θα είναι αναπόφευκτη.Μπορεί φυσικά να συμβαίνει και το αντίθετο, να αναφέρει δηλαδή το όνομά της αλλά να τονίζει πόσο θυμωμένος είναι μαζί της. Και εδώ κρύβεται η παγίδα, ναι είναι θυμωμένος μαζί της γιατί δεν την έχει ξεπεράσει ακόμα, τα συναισθήματα του είναι εκεί δυνατά ενώ ο ίδιος προσπαθεί να τα αποκρούσει. Τονίζει τα κακά της πρώην του, προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι δεν είναι ακόμα ερωτευμένος μαζί της.

Ακόμα όμως και να μην είναι ερωτευμένος με την πρώην του μπορεί να πενθεί για την σχέση τους και να είναι θλιμμένος. Σε μία τέτοια περίπτωση καλό θα ήταν να μέναμε μακριά μιας και δεν θέλουμε να είμαστε η φιλενάδα της ανάκαμψης. Μια τέτοια σχέση συνήθως τελειώνει όταν έρθει η ανάκαμψη και βρισκόμαστε εμείς σε κατάθλιψη.

Μπορεί τίποτα από τα παραπάνω να μην συμβεί και απλά κάποια στιγμή να σας ανακοινώσει ότι με την πρώην του είναι απλά φίλοι. Και εδώ έρχεται το αιώνιο ερώτημα, μπορούν δύο πρώην εραστές να είναι φίλοι; Και φυσικά δεν εννοούμε να ανταλλάσσουν ευχές στο facebook αλλά να πηγαίνουν και για κανένα καφέ όπως κάνουν οι φίλοι; Μπορούμε να γίνουμε φίλοι, ίσως όχι στο πρώτο χρονικό διάστημα το χωρισμού αλλά με την πάροδο του χρόνου, όταν εκτιμήσουμε τον άλλον ως άνθρωπο τον οποίο δεν βλέπουμε καθόλου σεξουαλικά. Προσοχή χρειάζεται, αν αντιληφθούμε ότι η πρώην, που τώρα είναι καλή φίλη, είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα καλέσει ο σύντροφός μας για να του ανακοινώσει καλές εξελίξεις στην ζωή του, όπως μια προαγωγή κλπ.

Καθώς κλείνετε ήδη κάποιους μήνες μαζί συνειδητοποιείτε ότι δεν θέλει να σας γνωρίσει στους φίλους του. Μπορεί αυτό να αποτελέσει σημάδι ότι είναι κολλημένος με την πρώην του. Σε ένα επίπεδο ναι, όταν είμαστε ερωτευμένοι θέλουμε να το γνωρίζει όλος ο κόσμος, αν αποφεύγει να σας γνωρίζει σε φίλους τους μπορεί να προσπαθήσει να σας κρατήσει μακριά από ανθρώπους που  επίσης γνωρίζουν την  πρώην του.  

Και ίσως το πιο χαρακτηριστικό από όλα. Δεν έχει δώσει πίσω τα πράγματά της. Αν επισκεφτείτε το σπίτι του και δείτε στο ψυγείο μια κολλημένη φωτογραφία με την πρώην του να γνωρίζετε ότι όσο κολλημένη είναι η φωτογραφία άλλο τόσο είναι και αυτός.

Πάνω από όλα όμως εμπιστευτείτε την διαίσθησή σας, αν ο άνθρωπος που έχετε επιλέξει να γίνει σύντροφός σας έχει μάτια και καρδιά εκατό τις εκατό για εσάς ή πίσω από την πλάτη σας υπάρχει η σκιά μιας άλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.