Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Καρδιά tattoo


heart-tattoo

Το τατουάζ καρδιά συχνά σημαίνει αγάπη. Αγάπη για ένα άλλο πρόσωπο,αγάπη για τον εαυτό μας, και αν αυτό το σύμβολο αναμιγνύετε με άλλα στοιχεία, αγάπη για ένα συγκεκριμένο πράγμα. Αυτό είναι κατανοητό, καθώς η καρδιά είναι ρομαντικό σύμβολο και λέγεται ότι είναι η ρίζα όλων των ανθρώπινων συναισθημάτων. Λέγεται επίσης ότι είναι ο φορέας της ψυχής και του νου.

Αυτό που κάνει ξεχωριστό το τατουάζ της καρδιάς, είναι η ποικιλία των σχεδίων που μπορείτε να επιλέξετε, για να μην αναφέρουμε την ποικιλία του συμβολισμού που τα συνοδεύει. Παράδειγμα άτομα με βαθιά θρησκευτική πίστη θα μπορούσαν να χτυπήσουν την ιερή καρδιά. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει μία καλοσχηματισμένη καρδιά που περιβάλλεται από αγκάθια και ένα λαμπρό φως. Σε άλλα σχέδια συνδυάζεται και με το χέρι του Ιησού.
Ένα άλλο παράδειγμα είναι η καρδιά κλειδαριά, χρησιμοποιείται κυρίως από παντρεμένα ή ερωτευμένα ζευγάρια, μπορεί φυσικά να χρησιμοποιηθεί για να δηλώσει φιλία ή αγάπη μεταξύ γονέων και παιδιών. Σε πολλές περιπτώσεις αυτού του παραδείγματος πολλοί επιλέγουν να γράψουν μέσα στην καρδιά και το όνομα του αγαπημένου τους προσώπου.
Η τάση αυτή ξεκίνησε στην πραγματικότητα με τους ναύτες που συχνά έγραφαν την λέξη μαμά μέσα σε μία καρδιά. Τώρα κατά πόσο το μετάνιωσαν αργότερα ή όχι μόνο αυτοί γνωρίζουν.

Για χωρισμένες και πληγωμένες αγάπες επιλέγεται το σχέδιο της ραγισμένης καρδιάς.
Γενικότερα η μισή καρδιά παίζει και σε περιπτώσεις διπλού τατουάζ, δηλαδή σε ένα ερωτευμένο ζευγάρι, ο ένας κάνει το μισό κομμάτι και ο άλλος το υπόλοιπο. Όταν τα δύο αυτά κομμάτια έρθουν κοντά τότε σχηματίζουν μία ολόκληρη καρδιά.

Πολλοί άνθρωποι λόγω ενδεχομένως κάποιων ιατρικών προβλημάτων επιλέγουν ως σχέδιο και την πραγματική απεικόνιση της ανθρώπινης καρδιάς.

Σίγουρα η καρδιά είναι ένα σχέδιο με πολύ βαθιά προσωπική έννοια. Ότι και να επιλέξετε πάντως αποφασίστε με σοφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.