Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

My angel


angel tattooΟ Άγγελος είναι ένα πνευματικό ον που δημιούργησε ο Θεός. Η  λέξη άγγελος προέρχεται από την ελληνική λέξη «αγγελιοφόρος» που σημαίνει «αυτός που έχει αποσταλεί». Οι άγγελοι παρουσιάζονται ως αγγελιοφόροι και στρατιώτες του Θεού. Εκτελούν τις εντολές του και παραδίνουν το λόγο του.

Στα ιερά κείμενα και των τριών μεγάλων θρησκειών του κόσμου, Χριστιανισμος, Ιουδαϊσμός και Ισλάμ αναφέρονται οι άγγελοι οι οποίοι θεωρούνται ως σύνδεσμος μεταξύ του Ουρανού και της Γης και πιστεύεται ότι είναι ένα δώρο από τον Θεό για την ασφάλεια, την προστασία και την καθοδήγησή μας. Οι άγγελοι περιγράφονται ως φτερωτά πλάσματα που παρέχουν προστασία στην ανθρωπότητα από τα κακά στοιχεία.Υπάρχουν πολλών ειδών άγγελοι όπως οι  φύλακες άγγελοι είναι οι προστάτες της ανθρωπότητας σε περιόδους κρίσης. Επίσης άγγελοι προστατεύουν και παρακολουθούν τα παιδιά. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, δήλωσε στην αυτοβιογραφία του, σχετικά με τη σημασία του τατουάζ αγγέλου στην πλάτη του, «μου αρέσει η αίσθηση ότι οι γιοι μου είναι μαζί μου ακόμα και όταν είμαι μακριά από το σπίτι». Οι Αρχάγγελοι, οι μαχητές του Θεού, με ποιο γνωστό από όλους τον αρχαγγέλο Μιχαήλ που απεικονίζεται συνήθως με φτερά, πανοπλία και κρατώντας ένα μεγάλο σπαθί. Τα χερουβείμ, είναι αυτά που φέρνουν την αγάπη, όπως ο Έρωτας.

angel tattoo

Τα τατουάζ που απεικονίζουν αγγέλους είναι από τα πιο δημοφιλή σχέδια τόσο για άνδρες όσο και γυναίκες. Αντιπροσωπεύουν την ειρήνη, την ομορφιά, την καλή αίσθηση, το υποδειγματικό ήθος και την πνευματικότητα. Οι Άγγελοι θεωρούνται επίσης ως το απόλυτο σύμβολο για την καθαρότητα, την καλοσύνη, την ελπίδα και την προστασία Τα τατουάζ που απεικονίζουν αγγέλους συχνά συνδέονται με τη θρησκεία, και πολλοί άνθρωποι σχεδιάζουν έναν άγγελο στο σώμα τους ως έκφραση της πίστης. Τέλος πολλοί επιλέγουν αγγέλους για τατουάζ ως έναν τρόπο για να έχουν πάντα πάνω τους, τους αγαπημένους τους, να προστατεύει και να θυμούνται έναν συγγενή ή φίλο που έχει φύγει.., ή ως ένας τρόπος για να προφυλαχθούν από τα κακά του κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.