Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Update- Χειμερινή κολύμβηση

Προσφάτως, με την πολύτιμη βοήθεια του Θεολόγου Τερζιάδη, εκπαιδευτή ναυαγοσωστικής και επαγγελματία ναυαγοσώστη, είχαμε αναφερθεί σε εναλλακτικούς τρόπους άσκησης του σώματος και σε ένα χειμερινό σπορ που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση. Η χειμερινή κολύμβηση είναι από τις υγιεινότερες μορφές άσκησης και αναζωογόνησης για το σώμα και ταιριάζει απόλυτα στο κλίμα της Ελλάδας. Μετά από την ανταπόκριση που είχε η ανάρτηση του θέματος και τις δικές σας ερωτήσεις, ζητήσαμε από τον κ. Τερζιάδη να μας απαντήσει στις σημαντικότερες ώστε να καλύψουμε τυχόν περαιτέρω απορίες, να σας προτρέψουμε να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο χειμερινό σπορ και να επωφεληθείτε από όσα προσφέρει στον οργανισμό  και στο σώμα μας.
(Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο και να ενημερωθείτε για τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης εδώ)

winter swimming
Έχω πάει στη λίμνη Βουλιαγμένης και ήταν όντως αξέχαστα. Τα νερά ζεστά και πολύς κόσμος που κολυμπούσε. Κ. Τερζιάδη ενδιαφέρον άρθρο και πολύ κατατοπιστικό. Απ' ότι θυμάμαι στη λίμνη Βουλιαγμένης πάντως δεν είχε ναυαγοσώστη, κάνω λάθος;
Χρήστος

Η λίμνη της Βουλιαγμένης είναι ιδανικό μέρος για να δοκιμάσει κανείς τη χειμερινή κολύμβηση καθώς τα νερά της είναι πάντα πιο ζεστά από τη θάλασσα. Έχει ναυαγοσώστη όλο το χρόνο, κάθε μέρα, σε όλο το ωράριο λειτουργίας της. Δε λειτουργεί χωρίς ναυαγοσώστη! Άρα το χειμώνα είναι πιο ζεστή, καθαρή και με την ασφάλεια της επίβλεψης από ναυαγοσώστη.

Εάν δεν έχω συνεχίσει τα μπάνια από το καλοκαίρι, μπορώ να ξεκινήσω χειμερινή κολύμβηση? Και αν ναι, πότε;
Ελένη


Το να συνεχίσει κανείς τα μπάνια από το καλοκαίρι μέχρι το χειμώνα είναι το ιδανικό γιατί  εγκλιματίζεται καλύτερα στο κρύο, παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει συγκεκριμένη περίοδος να ξεκινήσει κανείς στο χειμώνα, αλλά θα έλεγα όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα. Λόγω θερμοχωρητικότητας της θαλάσσης και αργών θερμοκρασιακών μεταβολών  προς το τέλος του χειμώνα με τα μέσα της άνοιξης έχουμε τα πιο κρύα νερά! 

Είμαι χειμερινός κολυμβητής εδώ και 2 χρόνια, ξέρετε παραλίες που να ενδείκνυνται εκτός Αθηνών;

Κάθε παραλία που αποτελεί για μας ευχάριστο και αγαπημένο προορισμό είναι ιδανική για χειμερινή κολύμβηση. Είναι καλό όμως να υπάρχει επίβλεψη και να αποφεύγουμε τις πολύ απομονωμένες παραλίες για την παροχή βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης. Αναζητείστε επίσης παραλίες εκτός Αττικής με οργανωμένους συλλόγους Χειμερινών κολυμβητών.

Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Τερζιάδη ως ναυαγοσώστη αν είναι ασφαλή ως προς τη καθαριότητα τα νερά της Αττικής. Να τα προτιμούμε το καλοκαίρι; Στέλλα

Κάθε χρόνο διεξάγονται έλεγχοι από την υπηρεσία κατοχύρωσης Γαλάζιας Σημαίας ως προς την καθαριότητα των νερών των παραλιών της Αττικής και ανακοινώνεται και λίστα με τις παραλίες που είναι επικίνδυνες και μολυσμένες.

Θα ήθελα και εγώ να ξέρω για παραλίες εκτός Αθηνών, αλλά σε κοντινούς προορισμούς για να κάνουμε και καμιά εκδρομή, ευχαριστώ!

Οποιαδήποτε παραλία πέριξ της Αττικής  μας ευχαριστεί και μας αρέσει, μπορεί να γίνει προορισμός. Ακόμα και κοντινά νησιά του Σαρωνικού μπορούν με τις παραλίες τους να αποτελούν προορισμό για χειμερινή κολύμβηση. Θα ήταν πάντα καλό να επιλέγουμε παραλίες που θα υπάρχει μια στοιχειώδης επίβλεψη και να αποφεύγουμε τις πολύ απομονωμένες, ώστε να μπορεί να μας παρασχεθεί βοήθεια αν χρειαστεί.
1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.