Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Ποιες περιοχές πονάνε περισσότερο για tattoo.


tattoo-simvoules
Όταν σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα tattoo  το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσουμε είναι τι σχέδιο να κάνουμε. Το δεύτερο σε πιο σημείο του σώματος μας. Ειδικά αν είναι και το πρώτο μας tattoo και έτσι έχουμε πολλές πολλές επιλογές. Άλλες φορές πάλι επιλέγουμε το σχέδιο με βάση το σημείο που θα το χτυπήσουμε.

Επίσης ακούμε πολλές γνώμες στο τάδε σημείο πονάει, σε εκείνο όχι κτλ.

Είπαμε λοιπόν να κατηγοροποιήσουμε τις περιοχές με βάση τον πόνο που μπορεί να μας προκαλέσει ένα tattoo όταν το κάνουμε. Βέβαια το όλο το θέμα είναι υποκειμενικό μιας και το πως αντιλαμβανόμαστε τον πόνο ή τον νιώθουμε διαφέρει από άτομο σε άτομο.
Οι περιοχές λοιπόν που ίσως μας πονέσουν λιγότερο είναι τα μπράτσα, η κνήμη, το πάνω μέρος του ποπού, το μπούτι.Συνεχίζουμε με την δεύτερη σε πόνο ομάδα περιοχών που είναι η πλάτη, το μέσα μέρος των ώμων και των μηρών. Οι περιοχές αυτές ίσως να μην είναι οι καλύτερες για το πρώτο μας tattoo μιας και είναι περιοχές που τις κινούμε συνεχώς, το δέρμα είναι πιο χαλαρό και το tattoo να χρειάζεται περισσότερο χρόνο επούλωσης. Σίγουρα απαιτείται και περισσότερη προσοχή και περιποίηση όταν το tattoo είναι έτοιμο.

Η τρίτη ομάδα πόνου είναι τα γόνατα, οι αγκώνες, το κεφάλι, ο λαιμός, τα χέρια, τα πόδια και το στήθος. Σε αυτές τις περιοχές τα νεύρα είναι πολύ κοντά στην επιφάνεια του δέρματος και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει αφόρητο πόνο σε μερικούς από εμάς.  Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι σε αυτές τις περιοχές για να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και χρωματικά να επαναλάβουμε την διαδικασία και δεύτερη φορά. Σημείωση το tattoo στο στήθος ένας άνδρα μπορεί να πονάει περισσότερο από ότι σε μία γυναίκα.

Οι πιο επώδυνες περιοχές για tattoo είναι τα  ισχία, ο θώρακας, το στομάχι, πίσω από τα γόνατα, η μασχάλη, το εσωτερικό του αγκώνα, οι θηλές, τα χείλη, το εσωτερικό των μηρών και των γεννητικών οργάνων. Εδώ χρειάζεται να το σκεφτούμε ξανά και ξανά αν είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να κάνουμε το tattoo μας. Το δέρμα μας είναι ελαστικό και λεπτό, και σε αυτή την ομάδα περιοχών είναι σίγουρο ότι θα επαναλάβουμε την διαδικασία.

1 σχόλιο:

  1. Χρήσιμες οι πληροφορίες σου,αν και αρκετές απο τις περιοχές που πονάνε περισσότερο τις είχα ''φανταστεί''και εγω!
    Μεγάλη απόφαση πάντως ενα tattoo!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.