Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Μια αλλιώτικη μακαρονάδα



Η επιθυμία για μακαρονάδα πολλές φορές μπορεί να συγκριθεί και με επιθυμία για σοκολάτα.

Πάντα έχω στο ντουλάπι μου αρκετά κουτιά από όλων των ειδών τα μακαρόνια και σάλτσα ντομάτας για να καθησυχάζω τέτοιες επιθυμίες.

Ένα πιάτο μακαρόνια μπορεί να είναι από απλό μέχρι απίστευτα σύνθετο. Όταν έχουμε χρόνο μια μακαρονάδα μπορεί εύκολα να γίνει έργο τέχνης.

Νομίζω ότι γενικά οι μακαρονάδες είναι πιάτα στα οποία μπορούμε να βάλουμε όλη την τέχνη και το ταλέντο μας. Το μυστικό για αυτό. Πείτε μου ένα συστατικό που δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε μακαρονάδα.

Μια δημιουργική ημέρα στην κουζίνα, με λίγα υλικά και ένα ιδιαίτερο πακέτο από ζυμαρικά, επέφερε το παρακάτω αποτέλεσμα.

Χρειαζόμαστε



1 πακέτο ζυμαρικά πλεξούδες
Μερικά λαχανικά (συνιστώ πιπεριά, καρότο, κρεμμύδι και για τους πιο τολμηρούς μπρόκολο)
1 κύβο λαχανικών
μισό κιλό μοσχάρι
Λίγο κρασί
Λίγο λάδι
Λίγο τυρί κρέμα

Κόβουμε τα λαχανικά μας και το κρέας σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά (εκτός από μια χούφτα κρεμμύδι) και το κρέας σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι και αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών σε βραστό νερό περίπου ένα λίτρο.

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι που έχουμε κρατήσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ζυμαρικά. 

Γενικά ακολουθούμε την διαδικασία του ριζότο, δηλαδή, ρίχνουμε λίγο από το ζωμό μας στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα ζυμαρικά να πιουν όλο το υγρό. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα, ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι τα ζυμαρικά να είναι έτοιμα.

Στο μεταξύ σβήνουμε το κρέας με λίγο κρασί. Όταν το κρασί εξατμιστεί προσθέτουμε 2 κουταλιές από το τυρί. Το τυρί θα δώσει μια αίσθηση καλύτερη και από κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει μία ακόμα βράση και το βγάζουμε από τη φωτιά.

Τέλος όταν τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, προσοχή δεν χρειάζονται στράγγισμα τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι. Ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά και είμαστε έτοιμοι.

Μπορούμε να τα σερβίρουμε μέσα στο τηγάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.