Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Pink Lemonade cake!

Είναι ότι πρέπει για τη γιορτή των ερωτευμένων, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι με τα χεράκια σας και όχι να αγοράσετε κάτι έτοιμο. Είναι τόσο εντυπωσιακό cake, σαν να έχει βγει από παραμύθι... Αν θέλετε να διακοσμήσετε με αυτό τη κουζίνα σας δείτε τι πρέπει να κάνετε.


Pink Lemonade cake


Υλικά για το cake
1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. λευκή ζάχαρη
4 αυγά
2 3/4 φλ. αλεύρι
2 1/4 baking powder
μια πρέζα αλάτι
1 φλ. παγωμένη ροζ λεμονάδα
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
2-3 σταγόνες ροζ (ή κόκκινο) χρώμα ζαχαροπλαστικής

3 κούπες χυμό λεμονιού (αφού τον έχουμε στραγγίξει για να πάρουμε καθαρό χυμό)
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό (για το σιρόπι)
2 κούπες νερό κρύο για συμπλήρωμα
2 κουταλιές σούπας σιρόπι γρεναδίνης(υπάρχει σε σούπερ μάρκετ)



1. Αρχικά μην τρομάζετε από την ποσότητα της ζάχαρης, γιατί μετά μπορούμε να αραιώσουμε το ποτηράκι μας με επιπλέον νερό ή παγάκια ή θρυμματισμένο πάγο ή ανθρακούχο νερό.
2. Οι κούπες αυτή τη φορά είναι ό,τι κούπες έχετε. Δηλαδή με την ίδια θα τα μετρήσετε όλα.
3. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι εύκολο με τις 3 κούπες ζάχαρη και 3 κούπες νερό. Απλά να βράσει για να διαλυθεί η ζάχαρη, όχι περισσότερο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά να γίνει χλιαρό.
Pink Lemonade cake4. Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το χλιαρό σιρόπι ανακατεύοντας με αυγοδάρτη και προσθέτουμε και τις 2 κούπες κρύο νερό. Επίσης ρίχνουμε και τις 2 κ.σ. γρεναδίνη ώστε να πάρει ελαφρύ ροζ. Αν βάλετε περισσότερη μπορεί να επηρεάσει τη γεύση...
5. Γεμίζουμε μπουκάλια (μου βγήκε περίπου 1700γρ.) και τοποθετούμε στο ψυγείο. Όπως ανέφερα, όταν θέλουμε να πιούμε ανάλογα τα γούστα αραιώνουμε με κρύο νεράκι, παγάκια, θρυμματισμένο πάγο(αυτό είναι πολύ ωραίο) ή και σόδα ή ανθρακούχο νερό)

Υλικά για το frosting
1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
7-8 φλ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1/2 φλ. συμπυκνωμένη ροζ λεμονάδα
ξύσμα λεμονιού
2-3 σταγόνες ροζ (ή κόκκινο) χρώμα ζαχαροπλαστικής

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα στερεά υλικά για το cake. Ξεχωριστά χτυπάμε για 3 λεπτά το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα με τα στερεά υλικά και την παγωμένη ροζ λεμονάδα  (και μια με δύο σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο αποτέλεσμα). Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Το cake είναι έτοιμο όταν το μαχαίρι που βυθίζουμε σε αυτό, βγαίνει τελείως στεγνό.
Για να φτιάξουμε το frosting με το οποίο θα περιχύσουμε το cake, χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη μισή ποσότητα της ζάχαρης άχνης. Προσθέτουμε τη συμπυκνωμένη ροζ λεμονάδα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε μία μία κούπα την υπόλοιπη ποσότητα της ζάχαρης άχνης μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορεί να χρειαστούμε λιγότερη ή περισσότερη ποσότητα άχνης από αυτή που λέει η συνταγή. Το μίγμα πρέπει να είναι αφράτο, ομοιογενές. Στο τέλος προσθέτουμε και μία-δύο σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής. Για να περιχύσουμε το cake μας, καλό είναι να ζεστάνουμε το frosting σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να γίνει πιο υγρό. 


Pink Lemonade cake


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.