Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Το τέλειο tattoo

perfect tattoo


Το να αποφασίσουμε να κάνουμε ένα τατουάζ είναι μια απλή και διασκεδαστική διαδικασία. Ποτέ όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πληρώνουμε για αυτό, ότι θα το έχουμε μόνιμα, ότι η διαδικασία να το αφαιρέσουμε διαρκεί πολύ περισσότερο από το να χτυπήσουμε και στοιχίζει πολλά. Η σκέψη, ας κάνουμε ένα τατουάζ τώρα και το διορθώνουμε μετά, νομίζω ότι είναι αρκετά επιπόλαιη και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να βάλουμε και τον εαυτό μας αλλά και την τσέπη μας σε μία τέτοια διαδικασία.

Ο πρώτος κανόνας νομίζω για το τέλειο τατουάζ, είναι : «Πάρτε το χρόνο σας» για να είστε εκατό τις εκατό σίγουροι για αυτό που θα κάνετε.Δεν είναι κάτι απλό, είπαμε θα το έχουμε για πάντα πάνω μας, άρα λίγη έρευνα για κάθε πτυχή της διαδικασίας θα μας εξοικονομήσει πονοκεφάλους, απογοητεύσεις και χρήματα.


Δεύτερος κανόνας: «Επιλέξτε το τέλειο τατουάζ».  Καλό θα ήταν να μην επηρεαζόμαστε από τη μόδα και τρέχουσες δημοφιλείς τάσεις. Επίσης θεωρώ λάθος να δούμε 10 σχέδια από ένα βιβλίο ή περιοδικό και να επιλέξουμε αβίαστα ποιο από αυτό θα κάνουμε. Υπάρχει πολύς κόσμος που έχει απογοητευθεί από το πρώτο του τατουάζ απλά και μόνο γιατί κάλυψε την επιθυμία να κάνει ένα τατουάζ και δεν σπατάλησε καθόλου χρόνο για το σχέδιο. Αν θεωρήσουμε ότι ένα τατουάζ στοιχίζει γύρω στα 100 €, η διαδικασία αφαίρεσης με laser στοιχίζει γύρω στα 1000 € (10 συνεδρίες των 100 €). Αποφασίστε τι σας ταιριάζει, τι σας χαρακτηρίζει, μην επηρεάζεστε από φίλους εσείς ξέρετε καλύτερα το σώμα σας και τις επιθυμίες σας.  Μιλήστε με τον άνθρωπο που θα σας χτυπήσει το τατουάζ, ζητήστε να δείτε σχέδια, κάντε αλλαγές, και όταν θεωρήσετε ότι το αποτέλεσμα είναι έτοιμο, είστε έτοιμοι να κάνετε και το τατουάζ.

Επιλέξτε τον άνθρωπο που σας κάνει το τατουάζ με σοφία, περάστε από το μαγαζί του, δείτε την δουλεία, κάντε ερωτήσεις, έτσι ώστε να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη μεταξύ σας.  Αυτός είναι και ο τρίτος κανόνας. Η μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών τατουάζ σήμερα είναι πολύ πιο εξειδικευμένη και άρτια εκπαιδευμένη από ποτέ. Αλλά ακόμη και έτσι αν δεν είμαστε προσεχτικοί, μπορούμε άνετα να βρεθούμε στα χέρια ενός ανειδίκευτου καλλιτέχνη τατουάζ. Δύο πράγματα πρέπει να ελέγχουμε ταλέντο, πάνω από όλα, και μετά εμπειρία. Πολλοί επιλέγουν τον  καλλιτέχνη από στόμα σε στόμα, καλό θα ήταν να κάνετε μία βόλτα στα μαγαζιά να ελέγξετε την υγιεινή από πρώτο χέρι αλλά και να δείτε τον  καλλιτέχνη  εν ώρα εργασίας. Η επιλογή του ανθρώπου που θα σας κάνει το τατουάζ είναι καθαρά δική σας επιλογή, επιλέξτε έναν άνθρωπο όμως που θα σας γεμίζει εμπιστοσύνη και όχι φόβο.

Τέλος ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες φροντίδας και περιποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.