Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Νεράιδες : μια γυναικεία υπόθεση

fairy tattoo

Όταν ακούμε τη λέξη «Νεράιδα», κάποια ευχάριστη σκέψη έρχεται στο μυαλό σας. Στο μύθο οι νεράιδες απεικονίζονται ως όμορφα, μικρά, φτερωτά και χρήσιμα πλάσματα που έχουν υπερφυσικές δυνάμεις, που μπορούν να κάνουν θαύματα ή να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας. Ίσως όλα αυτά μας κάνουν να αγαπάμε τις νεράιδες. Στη σύγχρονη εποχή, μιας και έχουμε πειστεί ότι οι νεράιδες δεν υπάρχουν, επιλέγουμε να τις ζωγραφίσουμε στο σώμα μας.  Σίγουρα οι νεράιδες τατουάζ επιλέγονται συνήθως από γυναίκες.

Συνηθισμένα σχέδια είναι, η νεράιδα να έχει φτερά, διπλωμένα, ανοιγμένα, να φαίνονται μόνο από την μία πλευρά ή να καλύπτουν όλο το σώμα της νεράιδας. Τα φτερά είναι σύμβολο της ελευθερίας.Άλλο σχέδιο είναι η νεράιδα πάνω σε ένα λουλούδι. Συμβολίζεται ο ρομαντισμός και η ομορφιά. Πολλές φορές το λουλούδι βρίσκεται και στο κεφάλι της νεράιδας ως στέμμα.

Δεν ξεχνάμε βέβαια και το tinker bell τατουάζ θυμάστε την νεράιδα που μας φέρνει αναμνήσεις από κινούμενα σχέδια. Μια πολύ πολύ μικρή νεράιδα που ίσως συμβολίζει τα παιδικά μας χρόνια.

Υπάρχει ακόμα η tribal νεράιδα, η νεράιδα γενικά σχεδιάζεται για να τονίζει την θηλυκότητα, αυτό το ύφος επιφέρει και κάποια στοιχεία αρρενωπότητας.

Η γοτθική ήταν πολύ δημοφιλής το 14ο αιώνα και επηρέασε την αρχιτεκτονική πολλών εκκλησιών. Ο συνδυασμός το κόκκινου και του μαύρου χρώματος μας θυμίζει χαρακτηριστικά αυτό του ύφους. Ακόμα, αυτές οι νεράιδες δεν χαρακτηρίζονται από τη νεότητά τους και δείχνουν πιο ψηλές και φωτεινές.

Τα σημεία του σώματος που επιλέγονται πιο συχνά είναι χαμηλά στην πλάτη, στα χέρια, στο στήθος και στον ώμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.