Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

TicketCrossing


ticketcrossing
Έχουμε γράψει για την μόδα με τα βιβλία το bookcrossingΑφήνεις ένα βιβλίο κάπου, σε ένα παγκάκι, σε ένα κάθισμα λεωφορείου για να το πάρει κάποιος άλλος. Είναι κάτι που θα μπορούσε να προσομοιωθεί και σε άλλους τομείς της ζωής μας. Ας πούμε στα εισιτήρια των ΜΜΕ, και ας ονομάσουμε αυτή τη μόδα ticketcrossing. 
Ξέρω είναι κάτι που γίνεται από παλιά. Ξέρω ότι πια θεωρείται και "κακό" από το νομό να το κανείς. Παρόλα αυτά πολύ λίγες φορές μου έχει τύχει είτε να δώσω το εισιτήριο μου, είτε να μου το δώσει κάποιος άλλος ή ακόμα και να γίνω μάρτυρας μιας τέτοια σκηνής. Και κάπως έτσι πεθαίνει και μια συνήθεια.
Αυτό που γίνεται με τα εισιτήρια μου φαίνεται άδικο, κάθε φορά αισθάνομαι περίεργα όταν πρέπει να χτυπήσω ένα εισιτήριο από τον Ευαγγελισμό με προορισμό το Σύνταγμα, πραγματικά είναι ποιο οικονομικό να πάω με τα πόδια. Αν χρησιμοποιήσω τελικά τα ΜΜΕ έχω στην ουσία αγοράσει μιάμιση ώρα, γιατί αυτή την ώρα να μην μπορώ να την διαχειριστώ όπως θέλω εγώ?

Θέλω να προτείνω τρεις λύσεις Πρώτη λύση να πληρώνουμε τόσα χρήματα για το εισιτήριο όσο και και απόσταση που κάνουμε, δεν νομίζω να είναι δύσκολο να βγει ένας τιμοκατάλογος με βάση τις στάσεις, στην περίπτωση αυτή δεν χρειαζόμαστε ούτε κάνει χάρτινα εισιτήρια, σώζουμε και τα δένδρα, με μια κάρτα σαν πιστωτική να την περνάμε όταν μπαίνουμε και όταν βγαίνουμε και να μας χρεώνει ανάλογα.
Αυτό ίσως ακούγεται επαναστατικό και απίστευτα δύσκολο να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα 

Δεύτερη λύση 
Ας μείνουν τα πράγματα ως έχουν, μιάμιση ώρα για ένα εισιτήριο αλλά αυτή η μιάμιση ώρα να είναι συνολική για όλη την ημέρα και όχι συνεχόμενη.
Αυτή η λύση δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει τα ΜΜΕ

Τρίτη λύση
Μιας και τίποτα δεν πρόκειται να γίνει από τα παραπάνω ticketcrossing.
Όλοι όμως, γιατί αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα επιβάλλεται να συμμετέχουμε όλοι!

2 σχόλια:

 1. όντως κάτι πρέπει να γίνει
  κάθε φορά που θέλω να παω από Σύνταγμα Ευαγγελισμό κλαίω το 1,40....
  Και δεν έχω πάντα την πολυτέλεια χρόνου να το κάνω με τα πόδια
  Για να μην αναφέρω πόσο κόσμο βλέπω να κάθεται στην άκρη κ να περιμένει κάποιον να του παραχωρήσει το εισητήριο του... κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει μια ρύθμιση που να μας εξυπηρετεί μιας κ οι περισσοτεροι από εμάς είμαστε άνεργοι η χαμηλόμισθοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 2. Δυστυχώς το μόνο που συζητάνε είναι να αυξήσουν τις τιμές στα ΜΜΕ παρόλο που εμείς οι χαμηλόμισθοι είναι αυτοί που τα χρησιμοποιούν.
  Δεν θα με πείραζε να έδινα το αντίτιμο αν οι υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνω το αξίζουν, όπως και στα διωδία των δρόμων, αυξάνονται οι τιμές αλλά καλύτερη εθνική οδό δεν πρόκειται να δούμε ποτέ.
  Και οι μηνιαίες κάρτες δεν είναι λύση, απλά γιατί θα πρέπει να υπολογίσουμε και τις ημέρες που τα ΜΜΕ έχουν απεργίες

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.