Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Αμυγδαλωτά


sweet with almond
Αυτές τις ημέρες που πλησιάζουν Χριστούγεννα πολλά πράγματα βρίσκονται στο μυαλό μας. Μερικά από αυτά είναι, τα δώρα που θα κάνουμε σε αγαπημένα πρόσωπα αλλά και, τα γλυκά και τα φαγητά που θα φτιάξουμε για το γιορτινό μας τραπέζι.

Σίγουρα είναι εύκολο να πάμε στο φούρνο της γειτονιάς και να πάρουμε ένα κουτάκι μελομακάρονα, κουραμπιέδες κλπ, αλλά τα Χριστούγεννα είναι και μυρωδιές και αν δεν μυρίσει το σπίτι μας…… 

Ένα ακόμα γλύκισμα των Χριστουγέννων είναι και τα αμυγδαλωτά.
Τελικά η παρασκευή τους είναι πολύ πιο εύκολη από ότι φανταζόμαστε :



Χρειαζόμαστε 1 κιλό αμύγλαδα τριμμένα σαν τραχανά
650 γρ άχνη
2-3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
8 ασπράδια μαρέγκα
1 φλυτζανάκι ανθόνερο


Εφόσον έχουμε όλα τα υλικά μας, ακολουθούμε τρεις κινήσεις

Ανακατεύουμε, (όλα τα υλικά)
πλάθουμε, 
ψήνουμε. 

Μία μικρή συμβουλή κρατήστε λίγο ανθόνερο για όταν πλάθετε, σε περίπτωση που η ζύμη κολλά στα χέρια σας, βρέξτε τα ελαφρός με ανθόνερο.

Και για στόλισμα τι καλύτερο από ένα αμύγδαλο.


sweet with almond

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.