Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Κόμης Δράκουλας - DoodleΑναρωτιέστε τι είναι το σημερινό doodle της google?
Σαν σήμερα το 1847 γεννήθηκε ο Μπραμ Στόκερ, ίσως το όνομα να μην σας λέει τίποτα αλλά το έργο του κάτι θα σας θυμίσει.
Ο Μπραμ Στόκερ είναι ο συγγραφέας του Δράκουλα, το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1897.
Το βιβλίο έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο 7 φορές εκ των οποίων οι 2 είναι κωμωδίες.
Ποιος θα ξεχάσει τον Κρίστοφερ Λη ως κόμη δράκουλα με αυτή τη χαρακτηριστική φωνή? Φήμες λένε ότι ετοιμάζεται και νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόυ.Ποιος ήταν όμως η ιστορία του Κόμη Δράκουλα?
Ένας νεαρός ονόματι Τζόναθαν Χάρκερ ταξιδεύει με προορισμό τον πύργο του κόμη Δράκουλα στην Τρανσυλβανία φυσικά και  δεν έχει επίγνωση ότι κατευθύνεται προς έναν εφιάλτη. Ο μοχθηρός βρικόλακας θα τον χρησιμοποιήσει για να μεταφερθεί στο Λονδίνο και εκεί να σπείρει τον πανικό και το θάνατο.
Ο Δράκουλας στο Λονδίνο ανατρέπει τα πάντα και ξεπερνά κάθε όριο. Αφήνει ελεύθερη τη σεξουαλικότητά του και διεκδικεί όσα θέλει. Δύο πράγματα που θέλει είναι 2 γυναίκες Μίνα και τη Λούσυ.
είναι ο άλλος, ο διαφορετικός, αυτός που δε διστάζει να αφήσει ελεύθερη τη σεξουαλικότητά του και να διεκδικήσει όσα θέλει. Είναι εκείνος που ανατρέπει τα πράγματα και ξεπερνάει όλων των ειδών τα όρια. Φεύγει από τον τόπο που μένει και έρχεται σε μια νέα χώρα και δεν διστάζει να διεκδικήσει δύο γυναίκες, τη Μίνα και τη Λούσυ, οι οποίες δεν του «ανήκουν». Απ’ τη στιγμή, όμως, που δεν έχει κανενός είδους φραγμούς πρέπει να καταπολεμηθεί και να εξοστρακιστεί μια και καλή από την κοινωνία της Βρετανίας. Έτσι, λοιπόν, μια ομάδα από καθώς πρέπει κυρίους, με επικεφαλής έναν γιατρό τον γνωστό Dr Van Helsing, συγκεντρώνονται και με τη πρόφαση ότι θέλουν να σώσουν τις γυναίκες τους καταδιώκουν αυτό το τόσο επικίνδυνο τέρας. Το τέλος του έργου, δε μπορεί παρά να είναι καταστροφικό για τον Δράκουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.