Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες σοκολατένιες μπαλίτσες!

sokolatenies balitses



Εκ των πραγμάτων τα Χριστούγεννα είναι και μια καλή ευκαιρία για να φτιάξουμε και να δοκιμάσουμε περισσότερα γλυκά. Η σοκολάτα έχει την τιμητική της και οι συνταγές είναι πολλές και ευφάνταστες. Δε ξέρω αν έχετε παιδάκια στο σπίτι ή όχι, πάντως σίγουρα οι γλυκιές μυρωδιές μέσα στο σπίτι τις γιορτινές μέρες χαράζονται στη μνήμη τους και αποτελούν γλυκιές αναμνήσεις όταν αυτά μεγαλώσουν... Εδώ που τα λέμε και εμείς οι ενήλικοι όμως έχουμε πολλές φορές επιθυμία για διάφορες λιχουδιές. Πέρα από τις κλασικές συνταγές (βλέπε κουραμπιέδες και μελομακάρονα) έχω να προτείνω μια πολύ πιο απλή (παραείναι εύκολη συνταγή) και πολύ νόστιμη.  Τι θα έλεγες για σοκολατένιες μπαλίτσες με φυστικοβούτυρο...;




sokolatenies balitses


Χρειαζόμαστε:
1 κιλό ζάχαρη άχνη
450 γρ. βούτυρο
4 φλ. φυστικοβούτυρο
3 φακελάκια σταγόνες κουβερτούρας

Αρχικά λιώνουμε σε μπεν μαρί τις σταγόνες της σοκολάτας. Μερικές φορές σε αυτό προσθέτω λίγο βούτυρο γιατί λένε πως έτσι η σοκολάτα γίνεται πιο γυαλιστερή. Ξεχωριστά σε ένα μπολ ανακατεύω με τα χέρια τα υπόλοιπα υλικά. Γίνονται μια απαλή ζύμη την οποία φυλάω στο ψυγείο για μισή ωρίτσα. Έπειτα κάνω τη ζύμη μικρές μπαλίτσες, τις βουτάω μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και τις αφήνω πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας για να κρυώσουν και να γίνει η επικάλυψη σοκολάτας πιο στέρεη. Διατηρούνται στο ψυγείο. Φροντίστε μόνο να έχετε αυτοπειθαρχία και να μην τις φάτε όλες στην καθισιά σας, γιατί παραείναι νόστιμες. Με την ποσότητα των υλικών που σας έδωσα, φτιάχνω σίγουρα εκατό μπαλίτσες με φυστικοβούτυρο. Νot bad!

15 σχόλια:

  1. να πω την αληθεια κ σοκολατενιες μπαλαρες να της ελεγες, να ξερεις δεν θα με πειραζε!!!!¨¨('


    ζητω η σοκολατα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι ωραία και εύκολη συνταγή για τα χριστούγενναααα!!!! ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοριτσια να ξερετε οτι αυτα τα μπαλακια θα γινουν τα αγαπημενα μου γλυκακια!!! Ειναι τελεια!! τα δοκιμασα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ τι ωραια!
      χαιρόμαστε που σ'άρεσαν!

      Διαγραφή
  4. 8a i8ela na rotiso to boutiro ton bazoume stin zimi? i mono sti sokolata gia na ginei pio gialisteri? thanks :)giota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιώτα μου το βούτυρο το βάζουμε στη ζύμη, στη λιωμένη κουβερτούρα προαιρετικα, δεν είναι απαραίτητο!

      Διαγραφή
  5. efxaristw gia tin amesi apantisi :) episis otan les boutiro ennoas opoiondipote;oti 8elo bazo;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ότι σου αρέσει. Ακόμα και βούτυρο με χαμηλότερα λιπαρά

      Διαγραφή
  6. ok kiriaki 8a ta kano kai 8a sas po entiposeis :) anipomonw :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. η ζύμη πριν μπει στο ψυγειο ουτως ή άλλως δεν είναι σφιχτή. Γιατι στην ουσία δε προκειται καν περί ζύμης. Αλλά το άφησες αρκετή ωρα στο ψυγείο? Λίγο παραπάνω ας πούμε?
      εμένα μετα το ψυγείο, έσφιξε ίσα ίσα που να πλάθεται.

      Διαγραφή
  8. simera epikse :) apopse 8a ta kano.8a ine ok? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το βούτηρο ππέπει να το λιώσουμε για να το βάλουμε στη ζύμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.