Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Γεμιστά μήλα


apple
Είναι η εποχή που τα μήλα κάνουν την εμφάνισή τους. Είναι ένα φρούτο που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το καλάθι μας ή από το ψυγείο μας και το μυστικό του? Πέρα από την γεύση τους και την υγεία (δεν είναι τυχαία η φράση, ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα...) που μας προσφέρει μας δίνει την δυνατότητα να το μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους.
Σήμερα θα φτιάξουμε μήλα γεμιστά.

Θα χρειαστούμε 
1 έτοιμη ζύμη πίτα ή σφολιάτα
6-8 μεγάλα μήλα (οποιοδήποτε είδος του μήλου κάνει)
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ
Χυμό από ένα λεμόνι 
1 φλιτζάνι νέρο
1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο




Κόβουμε ψηλά το μήλο και με ένα μαχαίρι και αδειάζουμε το περιεχόμενό του σε ένα μπολ. Προσοχή μην το καταστρέψουμε τελείως μιας και θα το χρησιμοποιήσουμε για την γέμιση. Όταν είναι έτοιμο το μήλο βυθίστε το στο νερό με το χυμό λεμονιού απλά για να μην σας μαυρίσει πολύ γρήγορα.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να ετοιμάσουμε όλα τα μήλα μας.

Κόβουμε το περιεχόμενο των μήλων σε μικρά κομματάκια και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα και το κορν φλάουρ.


apple pie, gemista mila

Τοποθετούμε τα μήλα σε ένα ταψάκι για τάρτες αν διαθέτουμε αλλιώς σε ένα απλό ταψί αρκεί να προσέξουμε να μην αναποδογυριστούν. Γεμίζουμε το κάθε μήλο με το μείγμα.
apple pie, gemista mila

Παίρνουμε το φύλλο μας και το κόβουμε σε λωρίδες. Τις μισές της τοποθετούμε κάθετα στα μήλα και τις υπόλοιπες οριζόντια. Αλείφουμε τη ζύμη με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.


apple pie, gemista mila

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί τελείως η ζύμή. Τα βγάζουμε από το ταψί μόλις τα μήλα κρυώσουν.
Για περισσότερη γεύση και απόλαυση μπορούμε να τα σερβίρουμε με σπιτικό παγωτό.

2 σχόλια:

  1. μιαμ..
    όσο μου αρέσουν τα μήλα ψητά,δεν μου αρέσει κανένα άλλο γλυκό..
    η δική σου συνταγή ομολογώ οτι με αιφνιδίασε ευχάριστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δοκίμασέ το... είναι συγκλονιστικό και εύκολο φυσικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.