Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Apple No1


Το πρώτο κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη, και όταν λέμε ηλεκτρονικά εννοούμε υπολογιστές, άνοιξε τον Απρίλιο του 1975. Το άνοιξε ένας διορατικός άνθρωπος ο Paul Terrell στην Καλιφόρνια. Την διορατικότητα του την έδειξε ένα χρόνο μετά, το 1976, όταν δέχτηκε να πουλήσει τον υπολογιστή που έφτιαξαν δύο χίπηδες ο Steve Jobs και ο Steve Wozniak. 

Οι χίπηδες αυτοί ονόμασαν τον υπολογιστή τους Apple 1 και στην ουσία του ήταν χειροποίητος.  Εξακολουθούσε να είναι χειροποίητος και μετά την αγορά του μιας και ο χρήστης έπρεπε να τον συναρμολογήσει μόνος του. Ο Paul Terrell αγόρασε 50 Apple 1 για να τους μεταπουλήσει, έτσι έγινε και ο πρώτος που πουλούσε προϊόντα της Apple. Το 1977 ένα χρόνο δηλαδή μετά βγήκε στην αγορά ο Apple 2. Και όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια με τα προϊόντα της Apple, όταν βγαίνουν καινούργια για κάποιο λόγο τα παλιά εξαφανίζονται.

Αυτές είναι κάποιες σπάνιες φωτογραφίες του Apple 1. Τις μοιράστηκε ο ίδιος ο Terrell στο facebook, τις οποίες τις τράβηξε ο ίδιος με την Polaroid του.
Ο apple 1 πουλιόταν για 667 δολάρια, ενώ ο Terrell τους αγόρασε 500 δολάρια τον καθένα. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.