Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ψωμάκια κανέλας.

Ένα απίστευτο και γευστικότατο σνακ είναι τα ψωμάκια κανέλας ρολό. Εντυπωσιάστηκα από την γεύση αλλά και από το πόσο γρήγορα τα έφτιαξα. Στην ουσία χρειαζόμαστε 4 υλικά. Ψωμί, κανέλα, ζάχαρη και λίγο βούτυρο.
toast cinmamom

Το ψωμάκια μου δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα έτοιμα που κυκλοφορούν στα μαγαζιά. Είναι εποχές άλλωστε που πρέπει να μετράμε και το τελευταίο μας ευρώ.

Γιατί λοιπόν να μην φτιάξουμε δικά μας σνακ τα οποία μπορούμε να πάρουμε μαζί μας στο γραφείο ή στο σχολείο. Ή ακόμα να γεμίσουμε ένα καλάθι στο τραπέζι της κουζίνας και να κεράσουμε τους καλεσμένους μας.


Όπως είπαμε χρειαζόμαστε 4 υλικά 
Λευκό ψωμί που το κόβουμε σε φέτες, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε και φέτες του τοστ, αυτές που είναι μόνο ψίχα.
Κανέλα και ζάχαρη που τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ
Και λίγο βούτυρο.

Οι ποσότητες εξαρτώνται από εσάς, ανάλογα με το πόσα ψωμάκια που θέλετε να φτιάξετε.

Παίρνουμε μία φέτα από το ψωμί μας και κόβουμε την κόρα γύρω γύρω.

Με έναν πλάστη προσπαθούμε να λεπτύνουμε αρκετά την φέτα μας και να ανοίξει όσο πάει.


toast cinmamom

Την περνάμε με βούτυρο


toast cinmamom

Την πασπαλίζουμε με το μείγμα κανέλας και ζάχαρης.


toast cinmamom

Αρχίζουμε και διπλώνουμε την φέτα πρώτα στην μέση και μετά σε ρολό.

Την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι για ταρτάκια, αν δεν διαθέτετε τέτοιο ταψί προσπαθήστε να την στερεώσετε με μια οδοντογλυφίδα και βάλτε την σε κανονικό ταψί.
Μια άλλη εναλλακτική είναι τα διπλώσετε σε τρίγωνα.
Όταν ετοιμάσουμε όλες τις φέτες μας πασπαλίζουμε με όση κανέλα μας έχει απομείνει.


toast cinmamom

Βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 180οC. Τα βγάζουμε όταν αρχίζουν να ροδίζουν.

Αυτό είναι, τα ψωμάκια μας είναι έτοιμα. 
Μπορούμε να τα περιχύσουμε λίγο γλάσο, ζάχαρη άχνη, ακόμα και λίγο γάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.