Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

Κέικ πεπονιού


cake peponiou

Το πεπόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα και αυτή είναι και η εποχή του. Μέχρι το Σεπτέμβρη σκοπεύουμε να φάμε ακόμα πολλά, γιατί είναι ένα νόστιμο φρούτο αλλά και γιατί μας δροσίζει αφού έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, σχεδόν όσο και το καρπούζι. Ανακάλυψα προσφάτως μια εναλλακτική πρόταση για κέικ και είπα να το δοκιμάσω. Κέικ με χυμό πεπονιού. Ευτυχώς μου άρεσε πολύ και είναι μια συνταγή που κάθε καλοκαίρι θα την κάνω. Το κέικ γίνεται πολύ ελαφρύ, όχι πάρα πολύ γλυκό (αυτό για μένα είναι πλεονέκτημα) και έχει μια ελαφριά γεύση πεπονιού που το κάνει διαφορετικό. 


Χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φαρίνα κόκκινη
2 φλυτζάνια ζάχαρη
3-4  αυγά (η συνταγή λέει 4, εγώ πάντα βάζω ένα λιγότερο)
250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο light
1 κούπα πολτό πεπονιού ( περίπου 1/2 πεπόνι χτυπημένο καλά στο blender)
200 γρ κρέμα τυρί light

H εκτέλεση είναι ακριβώς η ίδια με το παραδοσιακό κέικ. Χτυπάμε για λίγα λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, το τυρί κρέμα και τον πολτό του πεπονιού. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο. Όταν προσθέτουμε το αλεύρι αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Έτσι το κέικ θα γίνει πολύ αφράτο. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.


cake peponiou

Πείτε μας τις εντυπώσεις σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.