Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Γλυκόξινες γεύσεις


glikoxino xoirino

Μας αρέσουν οι εύκολες, γρήγορες και γευστικές συνταγές, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που ξαναγυρνάμε συνεχώς έξω από το σπίτι και δεν υπάρχει χρόνος να κλειστούμε στην κουζίνα, άσε που και η ζέστη του φούρνου είναι αφόρητη.
Την παρακάτω συνταγή μου την έμαθε ένας καλός φίλος, ήθελε να εντυπωσιάσει μια γυναίκα με ένα ρομαντικό τραπέζι και της έφτιαξε το παρακάτω πιάτο. Μου είπε ότι τα αποτελέσματα ήταν αυτά που περίμενε, γιαυτό και εγώ σας την μεταφέρω για να εντυπωσιάσουμε τους φίλους μας και όχι μόνο, σε ένα καλοκαιρινό τραπέζι το οποίο δεν θα μας απασχολήσει στην κουζίνα πάνω από 20 λεπτά.
Η συνταγή είναι γλυκόξινο χοιρινό, ακούγεται δύσκολο και χρονοβόρο αλλά δεν είναι γιατί την σάλτσα θα την πάρουμε έτοιμη από το σούπερ μάρκετ. Προσωπικά την συγκεκριμένη σάλτσα με τον θείο δεν την είχα δοκιμάσει ξανά και γενικότερα είμαι αντίθετη με τα μισοέτοιμα φαγητά αλλά η συγκεκριμένη αξίζει έστω και μία φορά να την δοκιμάσουμε.

Θα χρειαστούμε ένα μπουκάλι από γλυκόξινη σάλτσα από το σούπερ μάρκετ.
Μισό κιλό χοιρινό
Ένα κρεμμύδι
Λίγο λάδι
Και λίγο νερό.
Για αρχή κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια το χοιρινό, όσο πιο μικρά είναι τόσο πιο γρήγορα θα είναι έτοιμα.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το χοιρινό. Όταν το χοιρινό αρχίζει και γίνεται ρίχνουμε μέσα την σάλτσα μας. Ρίχνουμε και ένα μικρό ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο. Το φαγητό είναι έτοιμο.

glikoxino xoirino

Σερβίρουμε και είμαστε έτοιμοι.

glikoxino xoirino

Φυσικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε το χοιρινό με κοτόπουλο ή γαρίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.