Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Αμέλια Έρχαρτ


doodle amelia earhart
Ενώ η μηχανή αναζήτησης του Google βοηθάει τους χρήστες να βρίσκουν συστηματικά δισεκατομμύρια ιστοσελίδες και απαντήσεις καθημερινά, η πραγματική ζωή-αναζήτηση για τα συντρίμμια από την τελευταία πτήση της Έρχαρτ υπήρξε μια πολύ δαπανηρή αποτυχία. 

Φέτος, ένα εκστρατευτικό σώμα υπό την ηγεσία της Διεθνούς Ομάδας για την ιστορική αποκατάσταση αεροσκαφών, με ένα ποσό 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων προσπαθούν να εντοπίσουν για μια ακόμα φορά το αεροπλάνο της.

Η εξαφάνιση της Έρχαρτ έγινε στην μέση της προσπάθειας της να κάνει τον γύρο του κόσμου. Μία προσπάθεια που ξεικίνησε επίσημα στο Μαϊάμι, τον Ιούνιο, αλλά τελείωσε τραγικά κοντά στη Νήσο Χάουλαντ, στις 2 Ιουλίου 1937. Η αιτια, η κακή επικοινωνία και η έλειψη καυσίμου. Μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί 4 εκατομμύρια δολάρια στη προσπάθεια να βρεθούν τα συντρίμια του αεροπλάνου και το μέρος όπου η Έρχαρτ επέζησε λίγο μετά τη συντριβή.


Η ερωτική σχέση της Έρχαρτ με τα αεροπλάνα ξεκίνησε το 1920. Ήταν η 16η γυναίκα που πήρε πιλοτική άδεια το 1923. 

Ήταν η πρώτη γυναίκα για να πετάξει σόλο στον Ατλαντικό Ωκεανό, το 1932 με χρόνο 14 ώρες και 56 λεπτά - πέντε χρόνια μετά την ιστορική πτήση το Τσαρλς Λίντμπεργκ, για τον λόγο αυτό η Έρχαρτ ονομάστηκε «Lady Lindy».


doodle amelia earhart
Η Αμέλια Έρχαρτ και ο πλοηγός της, Φρεντ Νόοναν, μπροστά από το δικινητήριο Lockheed Electra στο Λος Άντζελες πριν από την ιστορική πτήση τους, η Έρχαρτ προσπαθούσε να γίνει η πρώτη γυναίκα πιλότος που θα έκανε το γύρο της Γης.

Η Έρχαρτ ήταν κηρυχθεί νομικά νεκρή το 1939. Το πραγματικό της τέλος μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.