Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Ένα πεντακάθαρο πληκτρολόγιο.

pliktrologio, keyboard cleam\n
Και εκεί που δούλευα στο laptop, χτυπάει το τηλέφωνο. Πάω να το σηκώσω και όλος ο ωραίος φρέντο καπουτσίνο που είχα φτιάξει έπεσε πάνω στο πληκτρολόγιο. Δεν έδωσα και πολύ σημασία στην αρχή, αλλά σιγά σιγά ο υπολογιστής άρχισε να κάνει κάτι τρελά πράγματα, εν ο λίγης άρχισε να σιγοσβήνει. Μετά από ένα χειρουργείο που έκανε ένας φίλος μου γιατρός ειδικευόμενος σε τέτοιες καταστάσεις κατάφερε να μου σώσει το laptop αλλά όχι και το πληκτρολόγιο. Έτσι αναγκάστηκα (μέχρι να μαζέψω χρήματα για να αγοράσω καινούργιο laptop) να συνδέσω ένα παλιό πληκτρολόγιο που είχα, με το laptop για να μπορώ να κάνω την δουλειά μου.

Φυσικά το παλιό πληκτρολόγιο μετά από μήνες  αχρηστίας ήταν μέσα στην σκόνη. Αποφάσισα να το καθαρίσω, τελικά δεν ήταν και τόσο εύκολη διαδικασία. Έτσι, και με την βοήθεια του internet, ανακάλυψα κάποιους τρόπους που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν και σας τους μεταφέρω εδώ.

Πρώτο και καλύτερο εργαλείο καθαρισμού η μπατονέτα. Λίγο οινόπνευμα στην μπατονέτα και κάνετε θαύματα.

Μία παλιά οδοντόβουρτσα επίσης μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά. Αν καταφέρετε δε να βγάλετε και τα πλήκτρα με ένα σουγιαδάκι, τότε το πληκτρολόγιο σας θα είναι πεντακάθαρο μέσα έξω.

pliktrologio, keyboard cleam\n
Υπάρχει ακόμα ένα καθαριστικό το οποίο όταν το είδα για πρώτη φορά μου θύμισε τις χλαπάτσες που παίζαμε μικροί. Στην ουσία, είναι μία μάζα μαλακή που με λίγη πίεση καταφέρνει να εισχωρήσει ανάμεσα στα πλήκτρα και να κολλήσουν πάνω της τα πάντα.
Το συγκεκριμένο καθαριστικό μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και για την καθαριότητα του αυτοκίνητο, δεν γνωρίζω αν κυκλοφορεί στην Ελλάδα αλλά σίγουρα μπορείτε να το δολάρια παραγγείλετε από το internet. Όποιος ενδιαφέρετε στοιχίζει γύρω στα 4 δολάρια και μπορεί να το παραγγείλει από εδώ : Cyber Clean 25055 Home & Office Pop-up Cup - 5.11 oz. (145g)  

Τα post it, αμέ δεν είναι μόνο για να κρατάμε σημειώσεις. Μην ξεχνάτε ότι πίσω έχουν κόλλα, περάστε το σημείο με την κόλλα ανάμεσα στα πλήκτρα και πάνω της θα κολλήσουν όλα τα σουσάμια από το κουλούρι Θεσσαλονίκης που τρώγατε ενόσω δουλεύατε.
pliktrologio, keyboard cleam\n

Τέλος ένας άλλος τρόπος είναι να φυσήξουμε το πληκτρολόγιο με δυνατό αέρα, σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από το μπιστολάκι των μαλλιών?

Πάντως ότι και αν κάνετε να θυμάστε ότι πριν καθαρίσετε το οτιδήποτε στον υπολογιστή να είναι εκτός πρίζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.