Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Το τέλειο ρύζι.

mageiriki rizi
Κάθε φορά που μαγειρεύω  ζυμαρικά πάντα μου έρχεται στο μυαλό αυτό που ακούω επανειλημμένως ότι τα μακαρόνια χρειάζονται μόνο 7 λεπτά βράσιμο κυρίως τα σπαγγέτι για να γίνουν ιταλικά al dente. Προσωπικά ποτέ, μετά από 7 λεπτά βράσιμο δεν είμαι ικανοποιημένη και τα αφήνω περισσότερο. Η ιστορία μου με το ρύζι είναι χειρότερη, πάλι έχω ακούσει ότι η αναλογία είναι ένα προς δύο (μία κούπα ρύζι, δύο κούπες νερό) την ακολουθώ κατά γράμμα αυτή την αναλογία αλλά μέχρι τώρα το αποτέλεσμα ήταν ή να κόλλαγε το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας ή το αποτέλεσμα θύμιζε περισσότερο λαπά. Έβαλα στόχο να φτιάξω ρύζι που ο κάθε κόκκος να ξεχωρίζει στο πιάτο. Βρήκα το μυστικό στην πετσέτα.


Η διαδικασία τελικά είναι πολύ απλή.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ρύζι. Το σοτάρουμε μέχρι να αρχίζει να ασπρίζει, στη συνέχεια ρίχνουμε 4 φλιτζάνια νερό (πάντα η αναλογία ρυζιού και νερού είναι 1 προς 2) και αλατοπιπερώνουμε,       σιγοβράζουμε για ακριβώς 12 λεπτά. Μετά τα 12 λεπτά αποσύρουμε από την φωτιά ανεξάρτητα αν το ρύζι δεν έχει πιει όλο το νερό. Αυτή τη δουλειά θα κάνει η πετσέτα. Έτσι σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με μια πετσέτα και το αφήνουμε για λίγη ώρα, το αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Το ρύζι είναι τόσο νόστιμο που πραγματικά δεν χρειάζεται κανένα άλλο συνοδευτικό για να φαγωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.