Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Ποτό από κορόμηλα

Λατρεύω αυτή την εποχή, ένας από τους λόγους είναι ότι είναι πλούσια σε φρούτα. Και αυτά τα φρούτα είναι τόσο πλούσια σε χρώματα. Γεμίζει το ψυγείο μας από πολλές επιλογές και γεύσεις. Και είναι τόσο δροσερά που μέρες νομίζω ότι μπορώ να τρέφομαι μόνο με αυτά.

Τις προηγούμενες ημέρες γέμισε το ψυγείο μου από κορόμηλα, ήταν όμως τόσα πολλά που δυστυχώς κάποια ωρίμασαν αρκετά και δεν ήταν εύκολο να φαγωθούν. Δεν ήθελα να τα πετάξω, έτσι χθες το βράδυ μιας και είχα επιθυμία να πιω ένα δροσιστικό ποτό σκέφτηκα να εκμεταλλευτώ τα ώριμα φρούτα μου.


Κοιτάζοντας στην κάβα μου βρήκα βότκα (είναι από τα ποτά που δεν λείπουν ποτέ) και έτσι αποφάσισα να συνδυάσω τα κορόμηλά μου με τη βότκα.

cocktail drinks

Στο μπλέντερ έριξα περίπου το 1/4 του μπουκαλιού της βότκας, και τα κορόμηλα που τα είχα κόψει και είχα αφαιρέσει τα κουκουτσάκια. 

cocktail drinks

Πρόσθεσα και λίγη γρεναδίνη για να σπάσει την όξινη γεύση των φρούτων.

cocktail drinks

Τα χτύπησα. Καθόλου δεν με πείραξαν μικρά κομματάκια φλούδας που έμειναν μέσα, δίνουν άλλωστε και μία αίσθηση φυσικότητας. 

cocktail drinks

Πρόσθεσα μετά, πολύ πολύ πάγο και συνέχισα το χτύπημα μέχρι το μείγμα πάρει μία ύφη γρανίτας. 

Το ποτό μου δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από την μαργαρίτα και το ντάκιουρι.

cocktail drinks

Φαντάζομαι ότι την ίδια επιτυχία θα έχουν και άλλα φρούτα όπως ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια. Εδώ είμαστε να τα δοκιμάσουμε!

Ένα tip στα ξινά φρούτα προσθέτουμε γρεναδίνη, στα γλυκά φρούτα lime.
Ένα δεύτερο tip διατηρήστε τη βότκα στο ψυγείο.

Cheers

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.