Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Αντίο καλά μου μυρμηγκάκια


ants katapolemisi mirmigkia
Τα μυρμηγκάκια έκαναν την εμφάνισή τους. Ξέρω είναι πολύ συμπαθητικά αλλά είναι δύσκολο να τα βλέπουμε να κυκλοφορούν ελεύθερα στο σπίτι μας. 

Τυχαίνει να έχω μπαλκόνι με πολλά λουλούδια και γλάστρες και αυτό αυξάνει τον αριθμό των μυρμηγκιών που με επισκέπτονται μιας και φτιάχνουν φωλιές μέσα στις γλάστρες. 

Τέτοια εποχή βρίσκουν τρόπο να περάσουν και μέσα στο σπίτι. Επειδή δεν θέλω να ψεκάζω το σπίτι και κυρίως την κουζίνα με χημικά προσπαθώ να βρω εναλλακτικούς τρόπους για το πως θα τα καταπολεμήσω.

Μερικοί τρόποι καταπολέμησης :

Ξύδι
Η λύση αυτή απευθύνεται σε αυτούς που δεν τους πειράζει η μυρωδιά του ξυδιού. Βάλτε ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τα μυρμήγκια που βλέπετε καθώς και τις περιοχές που συχνάζουν. Το ξίδι θα σκοτώσει τα μυρμήγκια. Θα λειτουργήσει επίσης και ως απωθητική ουσία για να αποτρέψει άλλα μυρμήγκια να εμφανιστούν.

Φλούδες αγγουριού
Τα μυρμήγκια μισούν τα αγγούρια. Τα αγγούρια αποτελούν το πιο αποτελεσματικό φυσικό απωθητικό των μυρμηγκιών. Μια φλούδα αγγουριού σε κάθε τρυπούλα που εμφανίζονται μυρμήγκια και σωθήκατε. Αν μπαίνουν από το μπαλκόνι καλό είναι να τοποθετήσετε μερικές και στην μπαλκονόπορτα.

Υγρό σαπούνι πιάτων και καθαριστικό τζαμιών.
Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού προσθέστε ίσες ποσότητες από υγρό σαπούνι πιάτων και καθαριστικό τζαμιών. Ανακατέψτε, μόλις φτιάξατε ένα σπιτικό εντομοαπωθητικό. Εδώ θέλει λίγη προσοχή στις επιφάνειες που θα το ρίξουμε μην χαλάσουν από την αμμωνία  που περιέχει το καθαριστικό τζαμιών ή το σαπούνι. Και φυσικά προσέχουμε μην το πατήσουμε γιατί μπορεί να γλιστρήσουμε...

Διάφορες σκόνες
Κιμωλία, ταλκ, σκόνη καθαρισμού, σκόνη τσίλι ακόμα και κανέλα. Τις ρίχνουμε στο σημείο εισόδου των μυρμηγκιών. Τα μυρμήγκια δεν θα μπουν ούτε θα ξανά βγουν από την συγκεκριμένη τρύπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.