Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Η ιστορία της Bibi και του Poldi


bibi and poldi
Μετά από 115 χρόνια χωρίζουν, ο λόγος δεν αντέχουν ο ένας τον άλλον πια. Και αν αυτές οι χελώνες δεν τα κατάφεραν, τι μπορούμε να ελπίζουμε εμείς οι υπόλοιποι. Οι χελώνες Bibi και Poldi είναι μαζί περισσότερο από όσο μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος, γνωρίζονται από την γέννηση τους. Μέχρι τώρα οι δύο γιγάντιες χελώνες ζούσαν σε ένα κλουβί στον ζωολογικό κήπο της αυστριακής πόλης Κλάγκενφουρτ, στην πόλη αυτή μετακόμισαν πριν 36 χρόνια. Να όμως που το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και η Bibi είναι έτοιμη να προχωρήσει μόνη της στη ζωή της.
Τον τελευταίο καιρό η Bibi άρχισε να επιτίθεται στον σύντροφό της, (οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου, έβρισκαν σημάδια στον Poldi) και να θέλει να περνάει τον καιρό μόνη της. Λέτε να άρχισε να τον βαριέται? Με τη συμπεριφορά αυτή και τις επιθέσεις υπήρχε κίνδυνος να προκληθεί και θάνατος ακόμα μιας και οι γιγάντιες χελώνες ζυγίζουν πάνω από 80 κιλά.

Είναι σπάνιο σε χελώνες που έχουν συνδεθεί τόσο καιρό να θέλουν να πάρουν διαζύγιο γιαυτό και οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου έκαναν τα πάντα για να τους τα ξανά φτιάξουν. Προσπάθησαν μέσα από παιχνίδια να τους παρέχουν συμβουλές γάμου, μέσα από τροφές να προκαλέσουν αναζωογόνηση των συναισθημάτων τους. Τίποτα δεν λειτούργησε η Bibi ήταν αποφασισμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.