Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Apple maps


apple maps
Είναι πλέον επίσημο. Τέλος το Google Map, έρχεται το Apple Map. Η νέα εφαρμογή για το iphone και το ipad παρουσιαστήκατε από την Apple και αυτό που την χαρακτηρίζει είναι η θέα όλου του κόσμου, δείχνει τα πάντα, πόλεις, μεγάλους οδικούς άξονες, πάρκα, θάλασσες. Και φυσικά όλα αυτά μπορούμε να τα δούμε και 3D, μπορούμε να μικρύνουμε, να μεγενθύνουμε, να αισθανθούμε ότι όντως περπατάμε στα σοκάκια του Παρισιού.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει ακόμη τοπική αναζήτηση καθώς και πάνω από 100 εκκατομύρια καταχωρήσεις για επιχειρήσεις, ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να ψάχνουν και να βρίσκουν, ότι θέλουν στην περιοχή τους. Ποιο είναι το πιο κοντινό βενζινάδικο, ξενοδοχείο κλπ. Κάθε επιχείρηση θα έχει σχόλια χρηστών και βαθμολογία.


Όσον αφορά την πλοήγηση, οι χρήστες έχουν τρεις επιλογές: να δουν ολόκληρη τη διαδρομή τους από το σημείο Α στο Β, με άλλες προαιρετικές διαδρομές,  turn-by-turn πλοήγηση και οδήγηση με ένα εικονικό αυτοκίνητο σε μια προσομοίωση 3D.

Η κυκλοφορία παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο και η εκτιμώμενη ώρα άφιξης ενημερώνεται τακτικά. Για τους χρήστες του iPhone που έχουν την επιλογή κλειδώματος του τηλεφώνου τους, η εφαρμογή θα εμφανίζει επίσης τις οδηγίες στην οθόνη κλειδώματος.

Τέλος δουλεύουν και την δυνατότητα να μαζεύονται πληροφορίες από ανώνυμους χρήστες για την κυκλοφορία στους δρόμους ώστε η ενημέρωση να είναι σε πραγματικό χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.