Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Σπιτικό παγωτό σε .... 5 λεπτά.

spitiko pagoto
Τρελαίνομαι για παγωτό, όπως και όλα τα "παιδιά" του κόσμου. Θυμάστε που όταν ήμασταν λίγο πιο μικρά, από ότι είμαστε τώρα! που μετράγαμε πόσα παγωτά φάγαμε το καλοκαίρι. Τρεις μήνες διακοπές, περίπου 100 παγωτά, ένα την ημέρα. Πόσα χρήματα πρέπει να χάλασαν οι γονείς μας. Τότε βέβαια με το παιχνίδι που κάναμε ούτε γραμμάριο δεν παίρναμε. Τώρα πια δέκα παγωτά να φάμε όλο το καλοκαίρι έχουμε "ξεπεράσει" τα όρια.


Πάντα όμως ήθελα να βρω μια συνταγή για σπιτικό παγωτό. Έχω βρει αρκετές αλλά είναι πολύ χρονοβόρες, βάλε -βγάλε από την κατάψυξη, ανακάτεψε πάλι το μείγμα, και μετά από πέντε ώρες θα καταφέρεις να φας κάτι. Βρήκα λοιπόν μία συνταγή που μπορούμε να φτιάξουμε παγωτό μέσα σε 5 λεπτά. Βασίζεται στην αρχική παρασκευή του παγωτού, έτσι όπως το έφτιαχναν οι παγωτατζήδες τα πάλια παλιά χρόνια.

Πως γινόταν η παρασκευή? Έβαζαν ένα σκεύος (ας πούμε μία λεκάνη) μέσα σε ένα άλλο μεγαλύτερο. Στο μικρό σκεύος έριχναν το γάλα, τη ζάχαρη κλπ. και στο μεγάλο σκεύος τον πάγο και το αλάτι. Ανακάτευαν συνεχώς μέχρι να διαμορφωθεί το παγωτό. Δεν ήταν σαν και αυτό που γνωρίζουμε σήμερα, ήταν πολύ κρεμώδης και φυσικά παγωμένο.


Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα λοιπόν.


Για αρχή θα χρειαστούμε : (τα υλικά είναι για μία δόση)


1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 φλιτζάνια παγάκια
6 κουταλιές αλάτι


Επίσης θα χρειαστούμε δύο σακούλες μαγειρικής που κλείνουν με κλιπ.
Μία μικρή και μία μεγάλη.


Στην μικρή σακούλα, ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και την βανίλια, και την κλείνουμε καλά. Στη μεγάλη σακούλα, βάζουμε τα παγάκια και το αλάτι και προσθέτουμε την μικρή σακούλα.


Τώρα ξεκινάει το διασκεδαστικό μέρος. Αρχίζουμε και κουνάμε τις σακούλες σαν σεικερ. Αν έχετε δε παιδί, πέρα το ότι θα σας βοηθήσει στο κούνημα, θα ξετρελαθεί και από το παιχνίδι. Μετά από πέντε λεπτά κουνήματος, ίσως και λίγο παραπάνω, ανάλογα πόσο έντονο είναι το κούνημα, θα σχηματιστεί το παγωτό και είναι έτοιμο να το φάτε.


Μπορείτε μέσα στη μικρή σακούλα να προσθέσετε και ότι άλλο θέλετε, από φρουτάκια, κομματάκι σοκολάτας και ότι τραβάει η όρεξή σας.


Όταν λοιπόν, θα έχετε τραπέζι φίλους και έχετε ξεχάσει να πάρετε γλυκό, μέσα σε πέντε λεπτά μπορεί να έχετε σπιτικό παγωτό.
Ή, κάνετε παιδικό πάρτι? Αφήστε τα παιδιά να φτιάξουν το δικό τους παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.