Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Μια βόλτα στην Κορώνη...

koroni
koroniΓια τους περισσότερους από εμάς υπάρχει ένα μέρος σε αυτό το κόσμο που θεωρούμε ότι είναι το ησυχαστήριο μας. Ένα μέρος που μας κάνει να ξεχνάμε ό,τι μας αγχώνει, μας στεναχωρεί και μας "κατατρώει" τα σωθικά. Για μένα το μέρος αυτό είναι η Κορώνη. Χτισμένη στην άκρη της Μεσσηνίας, φτάνοντας στη "μύτη" του χάρτη, σου δίνει την εντύπωση πως εκεί σταματάει ο κόσμος. Έχεις την αίσθηση πως μετά υπάρχει μόνο θάλασσα.


koroniΤο γραφικό της λιμάνι με τα 
koroniψαροκάικα σε κάνει να σκέφτεσαι πως το μέρος αυτό δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα κυκλαδίτικο νησί. Η πόλη και τα μικρά σπιτάκια της είναι χτισμένα ανηφορικά, ανάμεσα σε ασβεστωμένα σκαλοπάτια και στενοσόκακα. Και όπως όλες οι ελληνικές παραδοσιακές γωνιές της επαρχίας, έτσι και η Κορώνη στο τέλος στέφεται από ένα πανέμορφο κάστρο και το ξωκλήσι της Παναγιάς στους πρόποδες του, από το οποίο βλέπεις την ωραιότερη θέα της Πελοποννήσου.

Οι παραθαλάσσιες πόλεις που είναι χτισμένες ανηφορικά μαρτυρούν από τα χρόνια της αρχαιότητας την έντονη παρουσία πειρατών και ληστρικών επιθέσεων εναντίον τους... Και πράγματι, η Κορώνη είναι ένα μέρος από το οποίο έχεις πολλά να "κλέψεις" : γαλήνη, φυσική ομορφιά, ήλιο, δροσερή θαλασσινή αύρα...

koroni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.