Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Ποιος θα δαγκώσει το μήλο?


steve jobs movie
Ήδη έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας για τον Steve Jobs με πρωταγωνιστή τον Ashton Kutcher. Είναι μία ταινία που σίγουρα την περιμένουμε όλοι, φίλοι και εχθροί της Apple, μιας και ο Jobs πέρα από ιδρυτής της Apple ήταν και ένας άνθρωπος που επηρέασε την εποχή του αλλά και τις εποχές που έρχονται.

Η συγκεκριμένη ταινία θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2013 από τα Five star Feature Films.

Όλα καλά ως εδώ. Έλα όμως που η Sony πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι θα βγάλει και η ιδία μια ταινία για την ζωή του Steve Jobs. Και η μάχη ξεκινά.
Η ταινία της Sony έχει δύο ακαταμάχητα πλεονεκτήματα.
Πρώτον η ταινία θα βασιστεί στο βιβλίο του Walter Isaacson «Steve Jobs, η επίσημη βιογραφία». Ο ίδιος ο Jobs ζήτησε από τον Isaacson να γράψει αυτό το βιβλίο όσο ήταν εν ζωή. Και το βιβλίο γράφτηκε ύστερα από ατελείωτες ώρες συνεντεύξεων τόσο του ίδιου το Jobs όσο και των προσώπων που εμπλέκονταν στην ζωή του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο, είναι επιλογές του Jobs.
Το βιβλίο κυκλοφορεί εδώ και ένα χρόνο περίπου και φιγουράρει στις λίστες των best sellers. Ήταν το βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για το 2011, της Amazon, οι οποίες έφτασαν τις 2.500.000.

Το δεύτερο πλεονέκτημα της Sony είναι ότι το σενάριο θα το γράψει ο Aaron Sorkin, ποιος είναι αυτός? Είναι αυτός που έχει κερδίσει το Όσκαρ Διασκευασμένου σεναρίου για την ταινία «The Social Network». Επίσης έχει γράψει τα σενάρια για τις ταινίες Moneyball, Charlie Wilson’s War, The American President, Malice, και A Few Good Men. Έχει γράψει τα σενάρια για τις τηλεοπτικές σειρές “The West Wing,” “Sports Night,” andStudio 60 on the Sunset Strip, ενώ σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει και η καινούργια τηλεοπτική του σειρά η «The Newsroom».

Για την ταινία της Sony δεν υπάρχουν ακόμα ιδέες για το ποιος θα είναι ο πρωταγωνιστής (κάτι ακούγεται για τον Keanu Reeves), ούτε πότε θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες. Προσωπικά όμως θα την περιμένω ίσως περισσότερο από την ταινία με πρωταγωνιστή τον Kutcher, μιας και έχω διαβάσει το βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.