Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Ροζ λεμονάδα...

lemonada roz
Μετά τη συνταγή της σπιτικής λεμονάδας που έγινε ανάρπαστη, είμαστε έτοιμοι και ανυπόμονα χαρούμενοι να σας παρουσιάσουμε την καλοκαιρινή εκδοχή της!!! Οι φράουλες είναι το αγαπημένο μας φρούτο. Είναι στην εποχή τους και σύντομα θα δούμε πολλές συνταγές λαχταριστές και άκρως καλοκαιρινές. Αυτή τη φορά θα μάθουμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε με τη βοήθεια τους μια υπέροχη ροζ λεμονάδα, ένα ρόφημα δύο αγαπημένων και φρουτένιων γεύσεων που θα απολαύσουμε στη βεράντα μας και που θα μας χαρίσει απίστευτη δροσιά....


3 κούπες φρέσκιες φράουλες
3 κούπες χυμό λεμονιού
3 κούπες νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
πάγο, ποτήρια και γυάλινη κανάτα....

Πλένουμε, καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσάνι και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό. Σιγά σιγά το μείγμα μας πήζει,συμπυκνώνεται και οι φράουλες αποκτούν ένα λευκό χρώμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περνάμε το χυμό από ένα σουρωτήρι ώστε να βγει εντελώς ομοιογενής και καθαρός. Είναι έτοιμη η λεμονάδα μας! Την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και τη σερβίρουμε μόνο αν είναι πολύ παγωμένη.... (Η αναλογία -μιας και ο χυμός μας είναι συμπυκνωμένος- είναι 2 δάχτυλα χυμoύ για 5 δάχτυλα νερό. Διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες.)

lemonada rozΠροτιμήστε ένα ψηλό ποτήρι με τριμμένο πάγο και ζάχαρη επάνω στο στόμιο του... Προσθέστε 2 φύλλα βασιλικού για έξτρα γεύση και άρωμα!
Εναλλακτικές προτάσεις: Πολτοποιήστε τις φράουλες και ενώστε τις με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη αλλά προσθέστε ανθρακούχο νερό και παγώστε το χυμό στο ψυγείο! Η λεμονάδα σας θα είναι ανθρακούχα... Αν θέλετε να το τσούξετε και λιγάκι, φτιάξτε ένα υπέροχο coctail προσθέτοντας λίγη βότκα...

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.