Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Κέικ με σοκολάτα και καρύδια!

keik sokolata eukoloΗ συνταγή που έχουμε να σας δώσουμε για το Σαββατοκύριακο είναι γλυκιά. Ένα πεντανόστιμο και -όπως πάντα- εύκολο κέικ με κομμάτια σοκολάτας και τριμμένα καρύδια. Ναι, είναι τόσο καλό όσο ακούγεται! Συνοδεύεται με καφέ, με παγωτό, και την συστήνουμε ανεπιφύλακτα!


Υλικά
3 κούπες φαρίνα
1 1/2 κουτ. γλ. baking powder
1 1/2 κούπα ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
4 αυγά
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
5-6 κουτ. σ. κονιάκ
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 1/2 κούπα καρύδια
200 γρ. σοκολάτα υγείας


Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, τη πορτοκαλάδα, το κονιάκ, το ξύσμα και τις βανίλιες και τέλος, σιγά σιγά, το αλεύρι με το baking. Συνεχίζουμε ελαφρύ χτύπημα για 3 λεπτά.

keik sokolata eukoloΣτο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια,ψιλοκομμένα, και την σοκολάτα σε κομμάτια. Extra tip: Τα κομμάτια καρυδιού και σοκολάτας αλευρώστε τα ελαφρά πριν τα ρίξετε στο μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο δε θα "καθίσουν" στον πάτο του κέικ.
Προσθέστε τα λοιπόν στο μείγμα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Βάλτε το στο φούρνο για 40' στους 200 βαθμούς και χαμηλώστε για άλλα 20΄στους 180.

Προαιρετικά: αν δε σας αρέσουν πολύ τα καρύδια, αντικαταστήστε τα με αμύγδαλα. Στο τέλος, αν θέλετε, όταν το κέικ θα είναι έτοιμο και θα έχει κρυώσει πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.

Καφεδάκι, γλυκό, και καλή παρέα!

keik sokolata eukolo

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.