Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Πόσες ξένες γλώσσες μιλάς?

google chrome web store
Θέλετε να μάθετε μία ξένη γλώσσα? Ποια δεν είμαστε μικρά παιδιά για να απορροφούμε τα πάντα σαν σφουγγάρι, το μυαλό μας το απασχολούν δεκάδες πράγματα. 
Άλλωστε δεν έχουμε και την πολυτέλεια του χρόνου να γυρίσουμε πίσω στα θρανία.
Μία πολύ καλή λύση για να μάθουμε Ισπανικά θα ήταν να μετακομίζαμε για 3 μήνες στην Μαδρίτη.
Ακριβή πρόταση φυσικά. 

Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση για δωρεάν εκμάθηση μιας γλώσσας που θέλουμε να μάθουμε εδώ και χρόνια αλλά δεν βρήκαμε την ευκαιρία? 
Το Google Chrome μας δίνει την λύση, απλά κατεβάζουμε μία μικρή εφαρμογή από το Chrome Web store, την Language Immersion for Chrome

Η εφαρμογή εγκαθίσταται στον Browser μας, επιλέγουμε μία γλώσσα της αρεσκείας μας, επιλέγουμε αν γνωρίζουμε καθόλου την γλώσσα ή όχι, και τη μετάφραση θέλουμε, μετάφραση ακριβείας ή απλή.
Αν έχουμε την εφαρμογή ενεργοποιημένη, τότε εκεί που διαβάζουμε μία είδηση σε ένα site αμέσως θα την δούμε και στη γλώσσα που έχουμε επιλέξει.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα η λειτουργία της είναι σε πρωταρχικά στάδια και ενδεχομένως να μην μεταφράζονται τα πάντα, προσωπικά το δοκίμασα από Ελληνικά σε Ισπανικά.
Σε αρχάριο επίπεδο μεταφράζονται κάποιες λέξεις διάσπαρτα μέσα στο κείμενο, σε μέτριο επίπεδο μεταφράζονται σειρές, ενός σε πιο προχωρημένο μεταφράζονται ολόκληρες παράγραφοι.
Αν βάλετε το ποντίκι σας πάνω στην μεταφρασμένη παράγραφο θα ακούσετε και μία ευγενική κυρία να σας κάνει την μετάφραση.

chrome language immersion

Ok δεν θα πάρουμε και πτυχία αλλά είναι μια καλή εφαρμογή για να κάνουμε τα πρώτα βήματα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.