Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Sweet Dreams


dream on iphone app
"Όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται αλλά όχι το ίδιο.." είπε ο TE Lawrence.
Και έχει απόλυτο δίκιο μιας και πολλοί αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου, είτε αυτά λέγονται αϋπνίες, είτε αυτά λέγονται εφιάλτες. 
Τα όνειρα σίγουρα είναι κάτι ανεξήγητο, δεν είναι εύκολο να πούμε γιατί ονειρευόμαστε, πόσο διαρκεί ένα όνειρο, τι ονειρευτήκαμε χθες βράδυ.
Και έχω παρατηρήσει ότι χωρίς καλά καλά να θυμάμαι τι όνειρο είδα, απλά έχοντας μία αίσθηση ότι η είδα ένα καλό όνειρο, η μέρα μου κυλάει πιο ήρεμα από άλλες που έχω την εντύπωση ότι είδα κάτι κακό...
Μπορούμε να επηρεάσουμε τα όνειρα? Προσωπικά μέχρι χθες θα έλεγα πως όχι.
Έλα όμως που μία εφαρμογή στο iphone προσπαθεί να με πείσει για το ανάποδο.

Είναι η εφαρμογή DREAM ON και μέχρι στιγμής έχει 300.000 downloads.
Την έφτιαξε ο Βρετανός ψυχολόγος Richard Wiseman, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshireστην Αγγλία.

Πως λειτουργεί, διαθέτει γύρω στις 20 μελωδίες με διαφορετικά θέματα, διαστημικά ταξίδια, άγρια φύση, πουλιά, παραλίες κλπ. Όταν κοιμόμαστε τοποθετούμε κοντά το τηλέφωνό μας το οποίο από την κίνηση των ματιών μας αντιλαμβάνεται αν βρισκόμαστε στο φάση REM (όχι το συγκρότημα, αλλά την φάση εκείνη του ύπνου που βλέπουμε όνειρα) και παράγει μία από τις μελωδίες που έχουμε επιλέξει. Με αποτέλεσμα στο υποσυνείδητό μας να μετατρέπουμε την μελωδία σε όνειρο.
Το τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής όταν αντιληφθεί μέσα από τα μάτια μας πάλι ότι βγαίνουμε από την φάση REM τίθεται σε συναγερμό και μας ξυπνά.
Η εφαρμογή διαθέτει και ημερολόγιο, δυνατότητα δηλαδή, να καταγράφουμε αυτά που είδαμε και φυσικά να τα μοιραζόμαστε μέσω facebook και Twitter.

Σίγουρα είναι καλό να υπάρχει μία τέτοια εφαρμογή για ανθρώπους που έχουν προβλήματα ύπνου, την οποία έχει φτιάξει και ψυχολόγος. Θέτω κάποια ερωτήματα βέβαια με το κυριότερο την ακτινοβολία που μπορεί να λαμβάνουμε αν έχουμε το κινητό μας 8 δίπλα μας.
Επίσης, αναρωτιέμαι τα μοιραζόμαστε όλα πια, μέσα από τα γνωστά social κανάλια, η χώρα των ονείρων είναι κάτι μαγικό κάτι απόλυτα προσωπικό, γιατί πρέπει να επέμβουμε?

Την εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν μέσα από το Apple Store για το Iphone και Ipad, σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για τα άλλα smartphones.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.