Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Πως να προστατέψετε το αγαπημένο σας πουλόβερ


poulover skoros
Έχουμε μπει για τα καλά στην άνοιξη και περιμένουμε να έρθει επιτέλους το καλοκαίρι. Να κατεβάσουμε τα καλοκαιρινά ρούχα και να κρύψουμε τα χειμωνιάτικα.
Πάντα βέβαια έχουμε και την αγωνία του σκόρου, δεν θέλουμε να κρύψουμε το αγαπημένο μας πουλόβερ στη ντουλάπα και μετά από μήνες όταν το χρειαστούμε να το βρούμε με μικρές τρυπίτσες.
Δεν έχουμε και την πολυτέλεια να το πετάξουμε μιας και διανύουμε και δύσκολες εποχές.
Τι κάνουμε λοιπόν για να προφυλάξουμε τα ρούχα μας? Μην ξεχνάμε ότι είμαστε και οικολογικά ευσυνείδητες επομένως τα χημικά απαγορεύονται.

Στα παλιά τα χρόνια οι άνθρωποι αποθήκευαν τα ρούχα τους και τα σεντόνια τους σε λινοθήκες από κέδρο. Αυτή η μυρωδιά του κέδρου κρατούσε μακρυά τους σκόρους και τα ζωύφια.
Αν δεν διαθέτουμε κέδρινη λινοθήκη από την γιαγιά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε ένα χειροποίητο σκοροαπωθητικό.

Θα χρειαστούμε 
Μία κούπα ρύζι και 6 σταγόνες από αιθέριο έλαιο κέδρου.

Ανακατεύουμε το ρύζι με το αιθέριο έλαιο για περίπου 30 δευτερόλεπτα, κατ' επιλογή μπορούμε να ρίξουμε και άλλη μία σταγόνα από ένα άλλο αιθέριο έλαιο που μας αρέσει.

Βάζουμε το μείγμα μας σε μικρές υφασμάτινες σακουλίτσες, σε μαντήλια ή σε παλιά καλτσάκια, δένουμε καλά με κορδέλες ή σχοινί και τις τοποθετούμε ανάμεσα στα ρούχα μας.
Η διάρκεια ζωής του σκοροαπωθητικού είναι από 6 έως 8 μήνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.