Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Μεγάλη Παρασκευή στη Ναύπακτο

nafpaktos megali paraskevi
Λένε πως αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Ο λαός που φτιάχνει αυτά τα ρητά είναι σοφός και εμείς δεν έχουμε παρά να τον ακούσουμε. Οι γιορτινές λοιπόν μέρες του Πάσχα είναι μια αφορμή για να σας προτείνουμε μια ανοιξιάτικη εκδρομή σε μία πόλη που κάθε Πάσχα φοράει τα καλά της. Τη Ναύπακτο.

Το γνωστό λιμάνι της Ναυπάκτου είναι οπωσδήποτε ένα τοπίο πολύ γραφικό και σίγουρα αξίζει τον κόπο να κάνετε ένα σύντομο ταξίδι διάρκειας 2,5 ωρών για να να το θαυμάσετε και να απολαύσετε το καφέ σας εκεί, κάτω από τον ήλιο και χαζεύοντας τη θάλασσα. 

nafpaktos megali paraskevi
Και αν θέλετε να ζήσετε την κατανυκτική ατμόσφαιρα των γιορτών, τη Μεγάλη Παρασκευή η Ναύπακτος είναι σίγουρα η καλύτερη πρόταση. 

Οι επιτάφιοι των δύο μεγαλύτερων ενοριών της πόλης, αφού κάνουν τη δική τους περιφορά ο καθένας, συναντιούνται στο λιμάνι, ενώ ο αμέτρητος κόσμος που το κατακλύζει παρακολουθεί με ευλάβεια το γεγονός υπό τη μελωδία ψαλμωδιών που ακούγονται σε όλο το κέντρο της πόλης. 

nafpaktos megali paraskevi
Το ενετικό κάστρο του λιμανιού είναι στολισμένο με φωτιές που κάνουν την ατμόσφαιρα περισσότερο κατανυκτική.

nafpaktos megali paraskeviΚαι παρά το γεγονός ότι ανέκαθεν ο καιρός το Πάσχα μας κάνει τα "κόλπα" του και οι ανοιξιάτικες μπόρες δε λείπουν από το πρόγραμμα, ένα είναι σίγουρο κάθε χρονιά. Πως τη μεγάλη Παρασκευή δε πέφτει ούτε σταγόνα και πως ο καιρός είναι σύμμαχος για μια αξέχαστη εμπειρία την ημέρα της κορύφωσης του Θείου δράματος...


1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.