Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Ηλεκτρονικό χαρτί προ των πυλών


e-paper lg
Μετά από χρόνια έρευνας η Κορεάτικη εταιρεία LG ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι ξεκινάει άμεσα την παραγωγή ηλεκτρονικού χαρτίου για τα e-books και τις εφημερίδες.

Ναι καλά διαβάσατε ηλεκτρονικό χαρτί, στην ουσία πρόκειται για μία πολύ λεπτή πλαστική συσκευή που χαρακτηριστικό της είναι ότι είναι εύκαπτη και μπορει να διπλώνει, για να χωράει άνεται και σε μια τσάντα.

Μόνο 0,7 χιλιοστά πάχος, ανάλυση οθόνης 1024 χ 768 και δυνατότητα λυγίσματος έως 40 μοίρες, μόνο 14 γραμμάρια βάρος.


Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το υλικό που χρησιμοποείται δεν θα κουράζει τα μάτια όπως οι οθόνες tablets και θα έχει και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Ενώ θα είναι και πολύ ανθεκτικό, δεν θα σπάει όταν πέφτει κάτω και δεν θα γρατσουνίζεται.

Τα πρώτα κομμάτια της παραγωγής έχουν ήδη αποσταλλεί σε Κινέζους κατασκευαστές για να τα εντάξουν σε συσκευές e-reades. Οι πρώτες τέτοιες συσκευές ενδεχομένος να κυκλοφορήσουν και τον επόμενο μήνα.
Ακόμα φυσικά δεν έχει γίνει λόγος για την τιμή τους.

Είναι καλά όλα αυτά δεν το συζητώ,  η τεχνολογία ξεπερνάει πια τη φαντασία.
Και ένα από όλα τα καλά που άμεσα μπορώ να σκεφτώ είναι η μείωση της κατανάλωσης του χαρτιού και ότι συνεπάγεται αυτό για τον πλανήτη.
Χάνεται όμως και η μαγεία μιας εποχής την οποία είχαμε την ευκαιρία να την ζήσουμε έστω και για λίγο. Να διαβάζουμε οικογενειακώς εφημερίδες στο κυριακάτικο τραπέζι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.