Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Η νέα μόδα ανταλλαγής βιβλίων λέγεται Bookcrossing

Πού κατατάσσετε τον εαυτό σας;; Σε αυτούς που δανείζουν τα βιβλία τους απλόχερα ή σε αυτούς που τα φυλάνε στο ράφι ως κόρη οφθαλμού; Προτιμάτε να σας ζητήσουν δανεικά ευρώ παρά ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη σας, ή μοιράζεστε τον ενθουσιασμό σας για το αγαπημένο σας βιβλίο δίνοντάς το σε γνωστούς και φίλους; Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία τα νέα που σας έχω θα σας κάνουν έξαλλους, αν ανήκετε στη δεύτερη θα ενθουσιαστείτε. 

BookcrossingΗ νέα μόδα ανταλλαγής βιβλίων λέγεται bookcrossing και κατακτά μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερους σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με αυτή, αφήνετε το βιβλίο που θέλετε να δανείσετε σε ένα παγκάκι, σε ένα τραπέζι (ή οπουδήποτε τελοσπάντων) και το βιβλίο σας με τη σειρά του θα περάσει από πολλά χέρια και θα εκτιμηθεί από πολλούς αναγνώστες!!!

BookcrossingBookcrossingΠιο συγκεκριμένα, εγκαθιστώντας την κατάλληλη εφαρμογή στο pc σας, κατεβάζετε   μια ετικέτα με έναν μοναδικό κωδικό που κολλάτε στο οπισθόφυλλο και που λειτουργεί σαν ένα είδος "ανιχνευτή". Από τη στιγμή αυτή και μετά αφήνεις το βιβλίο σου ελεύθερο να κάνει ένα δικό του ταξίδι και να περνάει από χέρι σε χέρι και από αναγνώστη σε αναγνώστη. Το καλό είναι πως μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του bookcrossing όχι μόνο μπορείς να ενημερώσεις για την προσφορά σου ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να κυνηγήσουν και να βρουν το βιβλίο σου στο σημείο που το άφησες, αλλά έχεις και τη δυνατότητα να παρακολουθείς μέσω του κωδικού-ανιχνευτή πού βρίσκεται το βιβλιαράκι σου ανά πάσα στιγμή!

BookcrossingΠρόκειται για μια μοναδική αίσθηση προσφοράς στην οποία έχουν ανταποκριθεί άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα υπολογίζονται πάνω από 5000 μέλη που συνεχώς αυξάνονται. Η συγκεκριμένη σκυταλοδρομία βιβλίου αποτελεί ένα μοναδικό μείγμα ανιδιοτέλειας και λογοτεχνίας και σύμφωνα με τους bookcrossers είναι μια αφορμή για δημιουργία κοινοτήτων σε κάθε πόλη με στόχο τη διασκέδαση, την ανθρωπιά και τη διάθεση του να να μοιράζεσαι. Είναι αρκετά εντυπωσιακή η οργάνωση των bookcrossers στην Ελλάδα, οι οποίοι συνομιλούν και συνενvοούνται μέσω forums, αλλά διοργανώνουν και πολλά events.
Αναμφισβήτητα το κίνημα της "βιβλιοαπελευθέρωσης" προκαλεί ενθουσιασμό και διάθεση συμμετοχής σε πάρα πολλούς ανθρώπους. Οι υπόλοιποι που προσέχετε τα βιβλία σας σχολαστικά και συγχύζεστε ακόμα και στην ιδέα ενός μικρού τσαλακώματος σε κάποια από τις σελίδες τους, μην ταράζεστε. Έχουμε κατανόηση και για εσάς... :)

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο bookcrossing.com

1 σχόλιο:

  1. Thank you for your sweet comment on my blog! I’ d be very pleased if you like my blog enough to follow it and I will follow yours of course! I wish you lots of success and will surely come back often!

    Stay Luxury
    xx
    http://stayluxury.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.