Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Λεμονάδα σπιτική


Lemonade homemade
Μαζί με το αλάτι, το κατατάσσω στις λεπτομέρειες εκείνες που μπορούν να χαρακτηρίσουν ένα φαγητό. Αναφέρομαι στο λεμόνι.
Πανέμορφο χρώμα και πανέμορφη γεύση!!! χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική, ποιος μπορεί να φανταστεί μπριζόλα χωρίς χυμό από λεμόνι, ή καλοκαίρι χωρίς λεμονάδα.
Βέβαια έχει και άλλες χρήσεις, έχουμε αναφερθεί ήδη στις συμβουλές της γιαγιάς, βοηθάει πολύ στην καταπολέμηση αναπνευστικών λοιμόξεων, στη δυσπεψία, στις στομαχικές διαταραχές. 
Το βράδυ μετά από ξενύχτι.....μέσα στον ελληνικό καφέ στάξτε και λίγο λεμονάκι....

Μιας και είναι εποχή που τα λεμόνια ανθίζουν και αρχίζουμε να πίνουμε σιγά σιγά κρύα ροφήματα, τι καλύτερο από μια σπιτική λεμονάδα.
Είναι πολλή εύκολη στην παρασκευή της, αλλά και τρομερά εντυπωσιακή όταν την σερβίρετε.

Τα μόνα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε λεμονάδα συμπυκνωμένη είναι
  • ένα κιλό ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό και
  • 3 ποτήρια χυμό λεμονιού στραγγισμένο.

Απλά βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει ένα πηχτό σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Αυτό ήταν, τοποθετουμε την λεμονάδα μας σε μπουκαλάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Εύκολα, γρήγορα και υγιεινά!!!

2 σχόλια:

  1. Μήπως μπορούμε με λιγότερη ζάχαρη ίσως???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, δυστυχώς δεν μπορούμε να βάλουμε λιγότερη ζάχαρη γιατί το λεμόνι είναι πολύ και πολύ ξινό.

      Βέβαια αν είσαι λάτρης του ξινού μπορείς να μειώσεις την ζάχαρη όσο θέλεις!

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.