Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

The story of Toy Story.


Διαβάζοντας το «Steve Jobs η επίσημη βιογραφία ” No3

toy story

Όταν ο Steve Jobs εκδιώχτηκε από την Apple το 1985 ασχολήθηκε με 2 πράγματα, με την Next (εταιρεία σχεδόν ανταγωνιστική με την Apple μιας και κατασκεύαζε υπολογιστές, η Next ήταν και η αφορμή να επιστρέψει ο Jobs στην Apple όταν έγινε εξαγορά της από την Apple) και με την Pixar.

Η Pixar (αρχικό όνομα Lucasfilm) μέχρι τότε ήταν μία εταιρεία που κύρια ασχολία της ήταν η ανάπτυξη εφαρμογών και τεχνολογίας στους κινηματογράφους, οι εφαρμογές που ανέπτυσσε δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από απλούς χρήστες. Ο Jobs αγόρασε την Pixar από τον Lucas όταν θέλησε να την ξεφορτωθεί για να μην αποτελεί περιουσιακό στοιχείο στο διαζύγιό του.


Μέσα από την Pixar ο Jobs κατάφερε να συνδυάσει την αγάπη του για την τεχνολογία και την αγάπη του για την τέχνη. Στην αρχή δεν ασχολιόταν πολύ, μέσα στην εταιρεία γνώρισε όμως τον John Lasseter ένα απίστευτο δημιουργό που είχε φύγει από την Disney και οι ιστορίες του είχαν να κάνουν με πράγματα που ζωντανεύουν. Τα πράγματα έχουν ψυχή και ένα σκοπό. Έτσι το 1988 κέρδισαν το Oscar για μικρού μήκους κινούμενα σχέδια με την ταινία Tin Toy.

To 1990 η Disney προσέγγισε τον παλιό της υπάλληλο να δημιουργήσει ένα sequel του Tin toy με αφορμή τα Χριστούγεννα. Η διάρκεια της ταινίας θα ήταν 6 λεπτά. Η Pixar ζήτησε να γίνει 30 λεπτά και πάνω στις διαπραγματεύσεις συμφώνησαν να γυρίσουν μία ολόκληρη ταινία.

Η ιστορία που ήθελε να δημιουργήσει ο Lasseter ήταν η παρέα ενός παλιού και ενός καινούργιου παιχνιδιού. Η σχέση που έχουν με το παιδί αλλά και τα συναισθήματα που γεννιούνται στα παιχνίδια όταν το παιδί τα χάνει. Το παλιό παιχνίδι αντιλαμβάνεται ότι  θα αντικατασταθεί  από το νέο παιχνίδι και προσπαθεί να διαφυλάξει τον χώρο του. Έτσι δημιουργήθηκαν ο Woody και ο Buzz.

Όταν η Pixar έδειξε τα πρώτα πλάνα της ταινίας η Disney και συγκεκριμένα ο πρόεδρός της Peter Schneider αντέδρασαν.  Ήθελαν η ταινία να απευθύνεται και σε ενήλικο κοινό και ζήτησαν να επαναπροσδιοριστεί ο χαρακτήρας του Woody ώστε να έχει πιο ενήλικα χαρακτηριστικά. Έτσι το παιχνίδι απέκτησε έναν  κακό χαρακτήρα που συνέχεια μάλωνε και πρόσβαλε τα υπόλοιπα παιχνίδια. Παράδειγμα η σκηνή που ο buzz πέφτει από το παράθυρο αρχικά είχε γυριστεί με τον Woody να τον σπρώχνει. Ο Tom Hanks που συμμετείχε στην μαγνητοφώνηση είπε ότι ήταν ο πιο κακός ήρωας που είχε γνωρίσει. Ο σκοπός της Ιστορίας αλλοιώθηκε με συνέπεια το αποτέλεσμα να μην αρέσει σε κανέναν. Και η Disney να επιστρέψει την ιστορία στην Pixar.

Το πείσμα του Jobs και του Lasseter  μετέτρεψαν το Toy Story σε αυτό που ξέρουμε σήμερα.
Είναι η πρώτη ταινία animation, επίσης πρέπει να είναι και η μοναδική ταινία που έγιναν 2 επίσημες πρεμιέρες.
Η πρώτη από την Disney που κάλεσε όλους τους celebrities κλπ, και η δεύτερη την επόμενη ημέρα από την Pixar και τον Jobs, εδώ όμως ήταν καλεσμένοι όλη η αφρόκρεμα της τεχνολογίας.

Διαβάστε ακόμα
Διαβάζοντας το «Steve Jobs η επίσημη βιογραφία ” No 1
Διαβάζοντας το «Steve Jobs η επίσημη βιογραφία ” No 2
Διαβάζοντας το «Steve Jobs η επίσημη βιογραφία ” No 4 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.