Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

H Google τιμά τον Hertz


google doodle hertz
Σήμερα η Google μέσω του Google Doodle τιμά την 155η επέτειο γέννησης του Χάινριχ Ρούντολφ Χερτζ. 
Ο Χερτζ γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1857 και ήταν Γερμανός επιστήμονας ο οποίος έγινε γνωστός για την ανακάλυψη ύπαρξης των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.

Ένας επιστήμονας ονόματι Τζέιμς Μάξγουελ είχε υποθέσει  το 1873 ότι υπήρχαν ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Το 1887 ο Χερτζ έθεσε ως στόχο να αποδείξει τη θεωρία αυτή. Δημιούργησε με επιτυχία μια συσκευή που θα τους επέτρεπε να παράγουν και να ανιχνεύσουν ραδιο-κύματα. Βασικά δημιούργησε έναν ταλαντωτή που παρήγαγε ηλεκτρικό σπινθήρα και ένα δέκτη από ένα σύρμα με δύο σφαίρες στα άκρα και με ένα μικρό κενό μεταξύ τους. Ο ταλαντωτής προκαλούσε ρεύμα στο βρόχο που λαμβάνουν οι σπινθήρες και το έστελνε ανάμεσα στο κενό. Αυτή ήταν η πρώτη τεκμηριωμένη εμφάνιση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Δυστυχώς, ο Hertz δεν συνειδητοποίησε πλήρως τη σημασία της ανακάλυψης του. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια αυτού του πειράματος σκέφτηκε ότι δεν υπήρχαν πρακτικές χρήσεις των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.  Πέθανε σε ηλικία 36 ετών. 
Αν μπορούσε να ρίξει μια ματιά στο μέλλον θα έβλεπε την τηλεόραση, ραδιόφωνα, ραντάρ, ασύρματες συσκευές και τόσα άλλα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Διαβάστε ακόμα :
Google Doodle - Carter
Google Doodle - Αγγελόπουλος
Google Doodle - Rossini
Google Doodle - Juan Gris
Google Doodle - Rohe
Google Doodle - Sundback

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.