Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Google Doodle - Rossini


google doodle rossini
Σήμερα η Google τιμά τον συνθέτη Τζοακίνο Ροσίνι ο οποίος  γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου1792. Επίσης επειδή σήμερα είναι και μια ημέρα περίεργη (πόσες 29/2 έχετε ζήσει?), η Google έχει συνδέσει το doodle με βατράχους, τα οποία χρησιμοποιούνται για να αναπαραστήσουν την 29 Φεβρουαρίου στα δίσεκτα έτη.

Ένα από τα πιο διάσημα έργα Τζοακίνο Ροσίνι είναι ο Κουρέας της Σεβίλης, το οποίο ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Αρτζεντίνα της Ρώμης στις 20 Φεβρουαρίου του 1816. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι συνέθεσε το έργο σε μόλις δώδεκα ημέρες. Η σκηνή των Google Doodle δείχνει βατράχους που φαίνεται να παίζουν μια σκηνή από τον Κουρέας της Σεβίλης σε ένα δάσος. Υπάρχουν τέσσερις βάτραχοι. Η ξανθιά βάτραχος φαίνεται να “πηδά”στον αέρα συμβολίζει το δίσεκτο, ενώ ένα τραγούδι αγάπης παίζεται στο πιάνο από άλλο βάτραχο. Ο βάτραχος με τα κομμένα μαλλιά είναι ο Count Almaviva από τον Κουρέα της Σεβίλης, και ο βάτραχος κουρέας είναι ο ήρωας Φίγκαρο.


Ο Ροσίνι θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς συνθέτες στην ιστορία της όπερας. Έμαθε να παίζει βιολί και τσέμπαλο σε νεαρή ηλικία. Έγραψε την πρώτη του σύνθεση, στην ηλικία των 12. Πέθανε στις 13 Νοεμβρίου του 1868 σε ηλικία 77 ετών. Αν μετρούσαμε μόνο τα δίσεκτα έτη θα είχε γιορτάσει μόνο 19 γενέθλια. Άλλα διάσημα έργα του είναι τα: La Cenerentola (Σταχτοπούτα 1817), Moisè et Pharaon (Μωυσής και Φαραώ, 1827) Guillaume Tell (Γουλλιέλμος Τέλλος, 1829).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.