Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Έρχονται τα Windows 8


windows 8
Τα windows 8 έρχονται και μαζί τους φέρνουν σπουδαίες αλλαγές και καινοτομίες.
Όπως λέει και ο Steven  Sinofsky, πρόεδρος του τμήματος των Windows, στη Microsoft “Οραματιστήκαμε τα Windows από την αρχή”.
Καταρχήν να πούμε ότι το λειτουργικό θα τρέχει τόσο στην πλατφόρμα x86 όσο και στους επεξεργαστές ARM, επομένως θα υπάρχει πλέον κοινή προσέγγιση για PCs και tablets.
Ξεκινώντας από την εγκατάσταση, ξεχνάμε τα cd τώρα, με ένα απλό download θα μπορούμε μέσα από 11 απλά βήματα να τα εγκαταστήσουμε.
Ξεχνάμε και το κλασσικό desktop, μάλλον ναι.  Αφού το κλασσικό desktop θα μετατραπεί σε μία απλή εφαρμογή.
Μπαίνοντας κανείς στον υπολογιστή θα δέχεται μία ερώτηση από τα windows αν θέλει να χρησιμοποιήσει το προκαθορισμένο Metro UI ή το “κλασσικό” desktop. Τι είναι το Metro UI?
Στην ουσία είναι ένα touch interface το οποίο μπορεί να προσωποποιηθεί πλήρως ανάλογα με τις εφαρμογές που μας εξυπηρετούν, τα sites που μας ενδιαφέρουν, την μουσική που ακούμε.
Σε περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει το  Metro UI αλλά αλλάξει γνώμη και θέλει να γυρίσει στο κλασσικό desktop, αυτό γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού.
Το interface και οι νέες εφαρμογές θα λειτουργούν με ή χωρίς πληκτρολόγιο και ποντίκι.
Στα νέα windows θα υπάρχουν πολλές δικλείδες ασφαλείας, χαρακτηριστικό είναι το windows defender μετατρέπεται σε antivirus με σκοπό να προστατέψει από ιούς.
Κάτι ακόμα σημαντικό, ετοιμάζεται και windows store (στα πρότυπα του apple store) το οποίο θα έχει εκατοντάδες εφαρμογές.
Με έναν windows account συνδέεσαι και κατεβάζεις ότι θέλεις.
Σε περίπτωση που βρίσκεσαι σε έναν άλλον υπολογιστή, tablet, phone κλπ, που υποστηρίζει φυσικά windows 8, μπαίνοντας από τον λογαριασμό σου, βλέπεις τις δικές σου εφαρμογές, σαν να κάθεσαι και να δουλεύεις στον δικό σου υπολογιστή.
Και φυσικά όταν συνδέεσαι στο internet αμέσως ενημερώνεσαι για updates, emails, κλπ.
Επίσης θα τρέχει  Internet Explorer 10, λένε ότι θα είναι πιο γρήγορος,  αυτό ας περιμένουμε να το δούμε.
Η αίσθηση που σου αφήνουν τα windows 8 είναι η απλότητα και το όμορφο desing.
Η επίσημη έκδοσή τους θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012, τον Φεβρουάριο όμως αναμένεται η beta έκδοση.

Τέλος όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη των Windows 8 Developer Preview από εδώ  : http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/apps/br229516

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.