Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Google brother


google & prosopika dedomena
Ένας νέος αντίπαλος έχει δημιουργηθεί για το Facebook και αυτός δεν είναι άλλος από το Google +. H Google μπαίνει πια δυναμικά στο παιχνίδι των social media και επιθυμεί να λάβει ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας των χρηστών.
Πολλά λέγονται ότι το Google plus θα πετύχει μιας και όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η μηχανή αναζήτησης της Google. Ένας άλλος λόγος επιτυχίας δε, είναι ότι εκείνο το σηματάκι που εμφανίζεται ήδη δίπλα στις αναζητήσεις μας, το +1, θα παίζει και καθοριστικό ρόλο στον αλγόριθμο της Google για το ποσό ψηλά θα φαίνεται μία αναζήτηση.
Έτσι η Google αποκτά πια μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, από Gmail, χάρτες, Google docs, Google plus, social profile, bloggerGoogle chrome, you tube, Picasa, Google calendar κλπ.
Μέχρι τώρα για να χρησιμοποιήσεις κάθε υπηρεσία της Google έπρεπε να συναινέσεις ξεχωριστά, δηλώνοντας πως αποδέχεται τους όρους χρήσης της, και την πολιτική των προσωπικών δεδομένων.
Από την 1 Μαρτίου και μετά αυτό αλλάζει και η αποδοχή των όρων χρήσης θα καλύπτει όλες τις υπηρεσίες.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη? Μην σας φανεί περίεργο αν ανταλλάσετε emails με μία φίλη σας  για το πώς σχεδιάζετε να επιπλώσετε το καινούργιο σας σπίτι, έχετε κάνει και παρόμοιες αναζητήσεις στην Google, με το που μπαίνετε στο you tube να εμφανίζονται ως προτεινόμενα video έπιπλα κουζίνας και στη σελίδα της Google διαφημίσεις για έπιπλα σαλονιού.
Η Google ευελπιστεί ότι απλοποιεί τα πράγματα και σίγουρα δίνει ένα γερό πάτημα σε διαφημιστές από την άλλη σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις για παραβίαση της ιδιωτικότητας μιας και θα διακινούνται πληροφορίες από τα email μας, τις επαφές μας το Google plus προφίλ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.