Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Σουφλέ στα γρήγορα


soufleΕίναι μόδα της εποχής, έχει βοηθήσει και σε αυτό η κρίση, να μαζευόμαστε τα βράδια σε φιλικά σπίτια, να μαγειρεύουμε όλοι από κάτι, να παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια. Και άμα έχεις και το όνομα της καλής μαγείρισσας, τέτοιες μέρες γίνεσαι περιζήτητη...!!! Παρασκευή σήμερα και είπα να γράψω μία συνταγή για τέτοιες καταστάσεις. Εύκολη, γρήγορη και πάνω από όλα νόστιμη. Όπου και αν την έχω μαγειρέψει και όποιος την έχει δοκιμάσει, έχω ακούσει τα καλύτερα. 
Έτσι την έχω ονομάσει σουφλέ στα γρήγορα.


Εύκολη γιατί : χρειάζεται 5 υλικά
  • 300 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
  • 300 γραμμάρια τυρί κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 300 γραμμάρια ζαμπόν
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • Ένα πακέτο πέννες
Ακόμα και την ποσότητα των υλικών είναι εύκολο να θυμάστε στην ουσία είναι ένας αριθμός το 300 και όχι καμία πυρηνική φυσική.

Γρήγορη γιατί : 

μετρήστε τον χρόνο προετοιμασίας, πάνω από 15 λεπτά δεν νομίζω να είναι.
Βράζουμε τα μακαρόνια, εν τω μεταξύ έχουμε κόψει και το ζαμπόν σε κυβάκια.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε πάλι στην ίδια κατσαρόλα για να μην αλείφουμε και πολλά κουζινικά, δεν τα βουτυρώνουμε, τόσα τυριά θα βάλουμε μέσα. Ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια όλο το ζαμπόν, τα 250 γραμμάρια από την κεφαλογραβιέρα, τα 50 γραμμάρια από το τυρί γκούντα και ανακατεύουμε καλά. Με τα χέρια, με κουτάλα, όπως σας βολεύει. Όταν θεωρήσουμε ότι το μείγμα είναι οκ, το ρίχνουμε μέσα σε ένα πυρέξ, από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα το υπόλοιπό τυρί γκούντα.

Αυτό ήταν, μας μένει τώρα η κρέμα γάλακτος. Και εδώ θα ανακαλύψω ένα μυστικό. Την κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε πάνω στο σουφλέ και την αφήνουμε να κάτσει για 30 λεπτά πριν το βάλουμε στο φούρνο. Αυτό γιατί το κάνουμε? Φαντάζομαι σας έχει τύχει να βάζετε σουφλέ στο πιάτο σας και τα μακαρόνια να κολυμπάνε σε ένα άσπρο νερό.

Στα 30 αυτά λεπτά έχετε βαφτεί και ντυθεί.

Θέλει γύρω στα 40 λεπτά ψήσιμό στους 180ο βαθμούς. Τρώγεται ζεστό, πολύ ζεστό μόλις το βγάλετε από το φούρνο. Φυσικά κάποιος όπως εγώ, μπορεί άνετα να το φάει και την επόμενη μέρα από το ψυγείο, είναι το ίδιο νόστιμο όσο και η παγωμένη πίτσα.

Νόστιμη γιατί : περιμένω σχόλια....


Και για να ολοκληρωθεί το τραπέζι σας με το κατάλληλο επιδόρπιο δοκιμάστε το "γλυκιά....αλλά όχι αμαρτία"

3 σχόλια:

  1. θα το φτιαξω λιαν συντομως!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάρα πολύ ωραίο :)
    στην παρέα μου που το έφτιαξα, ξετρελάθηκαν...!!
    από ένα ολόκληρο ταψί δεν έμεινε ούτε μια γωνίτσα :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρόμαστε πολύ που επέλεξες την συνταγή μας για το τραπέζι σου και κυρίως που πέτυχε κιόλας. Είναι πραγματικά μια πολύ καλή συνταγή. Προσωπικά με έχει "ξελασπώσει" άπειρες φορές...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.