Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Αναζητήσεις Google 2011


google anazitiseis 2011
2011. Τελευταία ημέρα.
Ανοίγω τον υπολογιστή και αρχική σελίδα εδώ και χρόνια η Google. Είναι το πρώτο πράγμα που βλέπω και νομίζω αυτό βλέπουν και οι περισσότεροι.
Είμαι από αυτούς που ότι ψάχνω στο internet το βρίσκω μέσω Google, ακόμα και σελιδες που γνωρίζω ηδη πρώτα τις γράφω στο κουτάκι και μετά τις επισκέπτομαι.

H google όπως κάθε χρόνο έβγαλε μία λίστα με τις 10 πρώτες αναζητήσεις που έγιναν παγκοσμίως.
Η λίστα ονομάζεται Zeitgeist 2011 και σίγουρα αποτελεί εικόνα και αντανάκλαση των γεγονότων της χρονιάς που πέρασε.
Έτσι λοιπόν οι 10 πρώτες (μέσα από δισεκατομμύρια αναζητήσεις) για το 2011 είναι οι εξής:

10. iPad 2 : 1.000.000 πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στην Αμερική. Είναι από τα προιόντα που έφεραν επανάσταση στους υπολογιστές και ενδεχομένως να μετατρέψουν τους οικιακούς υπολογιστές σε μουσικά αντικείμενα.

9. Steve Jobs : Αφού του ipad 2 είναι στην δέκατη θέση, ο δημιουργός του που θα μπορούσε να είναι? Στην ένατη. Εμπνευστης όλων των i (phone, pod, mac, cloud κλπ).

8. Tokyo Electric Power : Φουκουσίμα ώρα μηδέν, όπως και για τον υπόλοιπο κόσμο. Από τις χειρότερες καταστροφές του 2011

7. Adele :  Βρετανίδα τραγουδίστρια, ακούστηκε όσο κανείς άλλος. Ο Δίσκος «21» ξεπέρασε τα 5.000.000 πωλήσεις και η Adele ξεπέρασε την Lady Gaga.

6. iPhone 5 :  Πότε θα βγει? Πότε να το περιμένουμε? Τι διαφορετικό θα έχει? Αυτά αναζητούμε στην google.

5. Battlefield 3 : 5.000.000 πωλήσεις μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Μέχρι και ελληνικό online τουρνουά υπάρχει για αυτό το παιχνίδι.

4. Casey Anthony :  Ιστορία που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ταινία. Μητέρα κατηγορείται ότι σκοτώνει το παιδί της και αθωώνεται. Τι πραγματικά συνέβη μόνο αυτή το ξέρει. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα στοιχεία χρησιμοποιήθηκε και η google. Τι αναζητήσεις έκανε η μήτερα, ποια ώρα κλπ.

3. Ryan Dunn :  Πρωταγωνιστής των ταινιών Jackass έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα στις 20 Ιουνίου του 2011. Μόλις 34 ετών.

2. Google+ :  Έχει γίνει ποια καθημερινότητα μαζί με facebook και twitter.To 2012 αναμένεται σκληρός «πόλεμος» των τριών.

1. Rebecca Black : It's Friday, Friday, Gotta get down on Friday. Ο μόνος λόγος που έκανα τον κόπο να βρώ το τραγούδι είναι ότι άκουσα πόσα dislikes έχει. Πάντως η όλη ιστορία με το συγκεκριμένο τραγούδι άνοιξε τον δρόμο σε καλλυτέχνες να παρουσιάσουν το ταλέντο τους και να γίνουν γνωστοί  χώρις να χρησιμοποιήσουν συμβατικά μέσα. Τηλεόραση, δισκογραφίες, ραδιόφωνα. Εύγε
Rebecca!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.