Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

The hobbit, η ταινία.


the hobbit, movie
Πόσοι έχουν δει τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και πόσοι δεν τον έχουν δει? Νομίζω ότι η πρώτη κατηγορία είναι υπερδιπλάσια από την δεύτερη.
Μεγάλη κατανάλωση αναψυκτηκών, ποπ κορν, αναμονή στο ταμείο του σινεμά, και συζητήσεις επι συζητήσεων. Επαναλήψεις από dvd, στην τηλεόραση και μαραθώνιες βραδιές για να δεις συνεχόμενα και τις τρεις ταινίες.Τι άλλο θέλει μία ταινία για να θεωρηθεί πετυχημένη?
Πέρα από την ταινία βιβλία, παιχνίδια, μπλουζάκια, αυτοκόλλητα κλπ.
Το βασίλειο των αγοριών θα το χαρακτήριζα εγώ.
Παρόλα αυτά και εμένα που δεν είμαι αγόρι η τριλογία είναι μία από τις αγαπημένες μου ταινίες στον κινηματογράφο... ever. Δεν είμαι από αυτούς που έχουν διαβάσει το βιβλίο αλλά οι ταινίες με ικανοποίησαν πλήρως.
Από την σκηνοθεσία, τους ηθοποιούς τα σκηνικά, όσοι έχουν διαβάσει και τα βιβλία λένε οι ταινίες ήταν πολύ πιστές στο κείμενο μόνο που αναπόφευκτα έχουν παραληφθει κάποια σημεία προκειμένου να μην διαρκεί κάθε ταινία 5 ώρες (θα τον πείραζε κανέναν?).
Ένας καινούργιος κόσμος, μία καινούργια διάλεκτος, πολλές καινούργιες φυλές.  Σχέσεις που αποβαίνουν μοιραίες. Ένας φανταστικός κόσμος που η ανάγκη για εξουσία παραμένει ίδια με τον αληθινό.


Είναι δίδαγμα τελικά ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών.
Συνεργασία με το διαφορετικό που εξελίσεται σε φιλία, ομαδικότητα και πίστη σε έναν σκοπό, μάχη του καλού με το κακό, θυσία, ανάγκη για εξουσία και αποξένωση προς την αναζήτηση της κυριαρχία, τελικά τρέλα....

Αξέχαστη θα παραμείνει και η «ξωτική γλώσσα» την οποία ο Tolkin, καθηγητής γλωσσολογίας, και φιλολογίας,  την πλάθει έχοντας μελετήσει την φιλανδική και παλιά ουαλική γλώσσα.

Όταν είδα και τις τρεις ταινίες μου έμεινε η γλυκόπικρη γεύση ότι ολοκληρώθηκε η ιστορία αλλά και ότι θα ήθελα να δω και λίγο ακόμα...

Και να που στις 13 Δεκεμβρίου του 2012 βγαίνει η ταινιά The Hobbit.
Η ταινία αποτέλει prequel του Άρχοντα μιας και τοποθετήτε περίπου 50 χρόνια πριν την περιπέτεια του δαχτυλιδιου, και ήρωας είναι ο Μπίλμπο Μπάγκινς, τον θυμάστε?,ο θείος του Φρόντο, που του έδωσε το δαχτυλίδι...
Να που τώρα θα μάθουμε και την ιστορία του,  πως γνώρισε τον μάγο Γκάνταλφ και πως ξεκίνησε τα ταξίδια του.
Η ταινία θα αποτέλειται από δύο μέρη, το πρώτο μέρος θα έχει τίτλο The Hobbit: An Unexpected Journey.
Και το κερασάκι στη τούρτα, τον Γκάλνταφ θα τον υποδύεται ο ίδιος ηθοποιός που έπαιζε και στον Άρχοντα, ο Ίαν Μακ Κέλεν.
Ήταν ο αγαπημένος μου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.