Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Αξία στην ποιότητα


bazaar
Χθες το βραδάκι έκανα μία βόλτα στην Πλάκα, είχα καιρό να κατέβω, αφορμή στάθηκε η παρουσίαση ενός βιβλίου μίας φίλης στο Parapera.  Τι όμορφα που ήταν,  περπάτησα όλη την Πλάκα πρώτη φορά χωρίς κόσμο και κατάφερα να την δω με μία άλλη οπτική γωνιά. Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα δε και το απίστευτο κρύο, έδιναν άλλη αίσθηση.

Την Πλάκα την ήξερα, αυτό βέβαια που ανακάλυψα και εντυπωσιάστηκα ήταν το Parapera.  Ένας πολυχώρος στο κέντρο της Αθήνας (Αρχανών και Φερών) πολύ διαφορετικός από αυτούς που έχουμε συνηθίσει.
Απ’ εξω φαίνεται σαν ένα μοντέρνο κτήριο μέσα όμως είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα παλιό τριώροφο σπίτι. Η σκάλα δε σου θυμίζει ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του πενήντα.


Είναι ένας χώρος που δίνει την δυνατότητα σε νέους σχεδιαστές και καλλιτέχνες να εκθέσουν την δουλειά τους. Είδα καλλυντικά, σαπούνια, αρώματα, κοσμήματα, βραχιόλια, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια αγιογραφίες, γυάλινα αντικείμενα και πολλά πολλά άλλα. Τι είναι όμως αυτό που το κάνει μοναδικό? Ότι όλα τα παραπάνω είναι χειροποίητα, είναι οικολογικά, είναι καινοτόμα.
Βρήκα σαπούνι ενυδάτωσης με σοκολάτα, δαχτυλίδι από καπάκι αναψυκτικού, άρωμα σε κρεμώδη μορφή, σκουλαρίκια που θέλεις να τα φας,  θήκες από εκτυπωμένο καμβά και πάρα πολλά ιδιαίτερα πράγματα.

Ο χώρος λειτουργεί με την μορφή έκθεσης και σε κάθε περίπτερο βρίσκονται οι καλλιτέχνες που είναι πραγματικά πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν και να σου εξηγήσουν την δουλειά τους. Είναι ένας  χώρος που σε γεμίζει με το ταλέντο, τη δημιουργικότητα, την εφευρετικότητα. Και σου θυμίζει ότι η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα και δε την χρηματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.